SL i-League: Kassadov Renegades poslao Fnatic kući

eSports 19. feb. 201812:15 > 12:33
Podeli:
Starladder

Australijski tim koji sa klupe predvodi srpski CS:GO stručnjak Aleksandar "kassad" Trifunović je napravio veliko iznenađenje u trećem kolu StarLadder i-League takmičenja savladavši u meču za opstanak Fnatic 2-0. Trećim vezanim porazom švedska ekipa je postala prvi tim koji je ispao sa turnira.

Iako je Fnatic trenutno peta ekipa na svetu po HLTV rejtingu, SL i-League turnir je za njih bio potpuni neuspeh. Poraz u prvom kolu protiv Gambita se može opravdati dobrom igrom ekipe koja je u prošlosti često znala da iznenadi vrhunske svetske timove što im je i donelo titulu Major prvaka u Krakovu, ali poraz protiv kineskih autsajdera TyLoo je bio znak da nešto u ekipi ne štima kako treba i da na u Kijevu verovatno neće ponoviti uspeha sa Majora gde su održali status legendi.

I pored lošeg rezultata u prva dva meča malo ko je očekivao da će danas izgubiti od ekipe Renegades koja nije previše pokazala u prethodnom delu takmičenja. Freddy „KRIMZ“ Johansson je sjajno otvorio meč za Šveđane sa quad killom u pištolj rundi i Fnatic je ređajući pobedu za pobedom uskoro poveo 10-0 na startu prve mape. Na poluvreme su otišli sa 12-3 prednošću, ali su Renegades u nastavku vezali devet rundi i došli do izjednačenja. Oni se tu nisu zaustavili, nastavili su da razmenjuju udarce do 14-14 skora, da bi prvi došli do map poena koji su uz mnogo bolju ekonomiju znali da iskoriste i povedu 1-0.

Igrači ekipe Renegades su se mnogo bolje snašli na mapi Cobblestone koja je bila njihov izbor i ovoga puta je Fnatic otišao na poluvreme sa minimalnom prednošću. U nastavku su dobili pištolj rundu i tada se činilo da smo blizu izjednačenja, ali se Renegades brzo povratio i opet smo gledali neizmenične pobede oba tima da bi na kraju u ključnim trenucima Noah „nifty“ Francis doneo ponovo u tridesetoj rundi trijumf za Renegades koji dobija obe mape identičnim skorom 16-14.

U drugom meču koji se paralelno igrao Team Liquid je savladao Virtus.pro 2-0 (16-7 Inferno, 16-10 Mirage) i sada su na korak od plasmana u plejof za koji im treba još jedna pobeda.