SL i-League 4. dan: Liquid, SK i Astralis u plejofu

eSports 21. feb. 201810:54 > 11:22
Podeli:
Starladder

Četvrtog dana StarLaddera navijači ekipe Virtus.pro su prisustvovali još jednom teškom porazu svojih miljenika, kojima očigledno jedna promena nije bila dovoljna, dok su fanovi Astralisa i SK-a mogli da odahnu, jer su njihovi timovi bez previše muke izborili plasman u top 8.

Timothy „autimatic“ Ta i Jake „Stewie2K“ Yip su se poigrali sa poljskom ekipom koja izgleda potpuno nezainteresovano da se više potrudi i pruži ozbiljan otpor jakim ekipama i sada se već nameće pitanje da li će Virtus.pro uopšte i nastaviti da vodi CS:GO tim kada igračima isteknu ugovori ili će ih se rešiti čim budu u mogućnosti. Virtus.pro je uspeo da uzme samo devet rundi u celom meču (6-16 Mirage, 3-16 Train) i sa svakom odigranom mapom padaju sve dublje u ambis iz koga ovim tempo neće skoro izaći.

Igrači ekipe Renegades su imali tu sreću može se reći da izvuku kinesku ekipu TyLoo, možda i najslabijeg preostalog protivnika na takmičenju i to su iskoristili da ubeleže i drugi trijumf na turniru rezultatom 2-0 (16-7 Mirage, 16-13 Cobblestone) što ih je pomalo neočekivano dovelo do toga da se bore za plasman u top 8. Vidi se da tim zaista mnogo bolje igra od kad je Joakim „jkaem“ Myrbostad u ekipi, ali potrebno je dodatno da rade na sebi ako žele da pariraju najboljim svetskim timovima.

Da Gambit nije više ono što je bio prošle godine u ovo vreme videli smo i u meču protiv ekipe HellRaisers koji je bio odlučujući za njih. Mlade snage iz HR-a željne trijumfa su samlele Gambit, a posebno su se istakli Issa „ISSAA“ Murad i Ozgur „woxic“ Eker i možemo reći da će HellRaisers potpuno zasluženo igrati danas za prolaz u plejof.

Kada su jučerašnji mečevi za treću pobedu u pitanju, u prvom duelu smo videli još jedan poraz mousesportsa nakon pobede na prvoj mapi. Oni su savladali Team Liquid u produžetku Train rezultatom 19-17, samo da bi potom izgubili Mirage i Inferno rezultatom 16-11 i 16-12. Tomas „oskar“ Štastny ovoga puta nije mogao da iznese svoju ekipu do pobede čak ni sa +19 K/D skorom, a sve je evidentnije da će mousesports morati da se oslobodi tereta u vidu Martina „STYKO“ Styka koji pruža sve gore partije, ako žele da se zadrže u top 10 timova na svetu.

Starladder

SK Gaming i Natus Vincere su odigrali veoma uzbudljiv meč prepun zanimljivih momenata, a na kraju je vidno motivisani kapiten Brazilaca Gabriel „FalleN“ Toledo uz 42-20 skor doneo svojoj ekipi 2-0 pobedu (16-12 Cobblestone, 16-7 Inferno). Iako Na’Vi još uvek nije obezbedio učešće u plejofu, po onom što su do sada pokazali zaista izgledaju kao jedan od najspremnijih timova na turniru i njihovi navijači definitivno imaju čemu da se nadaju.

Astralis nije želeo da bilo ko poteže pitanje u skorije vreme ko je najbolji danski CS:GO tim, zbog čega su bez većih problema sem u prvom poluvremenu Overpassa gde je Heroic koliko toliko držao tempo, pregazili svoje sunarodnike i sa trećom pobedom prošli među osam najboljih ekipa. Oni su u drugom poluvremenu Overpassa ubrzali tempo i izgubili četiri runde završivši prvu mapu rezultatom 16-11, da bi potom kada je Nuke došao na red ispustili samo četiri runde za celu mapu, a ovoga puta je najprijatnije iznenađenje u redovima Astralisa bio Lukas „gla1ve“ Rossender sa 43-23 skorom.

Danas su na programu preostala tri meča nakon čega ćemo znati svih osam učesnika plejofa:

11:00 HellRaisers vs. Renegades
14:00 Natus Vincere vs. Heroic
17:00 Cloud9 vs. mousesports