StarLadder: NiKo protiv Kassada u četvrtfinalu

eSports 22. feb. 201810:45 > 11:09
Podeli:
Starladder

U borbi za preostala tri mesta u plejofu StarLaddera Renegades je iznenadio HellRaisers, Na'Vi pobedio Heroic kako bi došao u priliku da igra pred domaćom publikom, dok je mousesports poprilično glatko izbacio Major prvaka Cloud9 nakon samo dve mape.

U prvom meču poslednje runde borbe za plejof Renegades je iznenadio favorizovani HellRaisers. Iako je Joakim „jkaem“ Myrbostad bio taj koji je predvodio australijsku ekipu u prethodnim pobedama, ovoga puta je proradio ceo tim zbog čega je Renegades odneo zasluženu 2-0 pobedu (16-13 Nuke, 16-8 Cache). Žreb je hteo da oni ukrste koplja sa najboljom ekipom sveta FaZe Clanom u četvrtfinalu, što znači da ćemo gledati dve trenutno najusprešnije ličnosti sa ovih prostora u CS:GO esportu, u direktnom okršaju. Aleksandar „kassad“ Trifunović će predvoditi Renegades sa klupe, dok je Nikola „NiKo“ Kovač zvezda moćnog FaZe-a.

Natus Vincere je mogao propisno da se obruka u odlučujućem meču protiv Heroica. Iako su osvojili Train rezultatom 16-14, oni su sebi dozvolili da na mapi Mirage prokockaju ogromnu prednost od 11-4 na poluvremenu. Heroic je uzeo svih 12 rundi u nastavku partije izjednačivši na 1-1. Ipak, oni nisu dozvolili da se to ponovo na Overpassu gde su takođe poveli 11-4 u prvom delu igre, ovoga puta mnogo bolje igraju drugu pištolj rundu i sa pet povezanih pobeda u nastavku dolaze do ubedljive 16-4 pobede u trećoj odlučujućoj mapi. Aleksandr „s1mple“ Kostyliev je ponovo bio izvanredan sa 72 fraga, skoro 20 više iza prvog pratioca u svom timu.

Iako je meč između mousesportsa i Cloud9 bio rezultatski veoma neizvestan do samog kraja, ne možemo da se otrgnemo utisko da je ovaj meč nekako prelako završen u korist nemačke organizacije, koja nije dozvolila američkoj ekipi da ih dovede do treće odlučujuće mape, gde smo mnogo puta gledali do sad kako mousesports gubi fokus i plasman u završnicu bitnih turnira. Mousesports je silovito otvorio borbu na mapi Mirage uzevši 12-3 prvo poluvreme. U nastavku su vrlo rano došli do map poena, već u 22. rundi kada su imali 15-6 prednost, ali se Cloud9 herojski branio sve do poslednje runde regularnog toka prve mape u kojoj mousesports dolazi do pobede.

Starladder

Cloud9 je mnogo bolje otvorio drugu mapu, polako su uvećavali svoju prednost koju su zamalo duplirali u poslednjoj rundi poluvremena, ali je neverovatni Tomaš „oskar“ Štastny u roku od par sekundi ubio trojicu protivničkih igrača snajperom i pretvorio laku 3 na 1 situaciju u poraz ekipe Cloud9. Ovaj poen se ispostavio ključan u nastavku, pošto je pomgao ekipi mousesports da preživi strahovit nalet američke ekipe koja je imala ogromnu 15-9 prednost. Taman kada je izgledalo da ćemo gledati treću mapu oskar i ostatak tima kompletno zatvaraju proboj Cloud9, uspevaju da izbore produžetke i u njima slave uz samo jednu izgubljenu mapu rezultatom 19-16.

Odmah nakon toga su izvlačeni parovi četvrtfinala. Prvo su izvučene ekipe koje su išle 3-0, G2 Esports i FaZe Clan, protiv 3-2 timova kojih je bilo troje. Oni su izvukli mousesports i Renegades, dok je preostali 3-2 tim Natus Vincere izvukao jednu od tri ekipe sa 3-1 skorom, a to je bio Astralis. Druga dva 3-1 tima SK Gaming i Team Liquid su ostali da se bore između sebe, tako da četvrtfinalni parovi izgledaju ovako:

G2 Esports vs. mousesports
SK Gaming vs. Team Liquid
Natus Vincere vs. Astralis
FaZe Clan vs. Renegades