StarLadder: Liquid izbacio SK Gaming, NaVi ide na FaZe

eSports 23. feb. 201823:01 > 23:02
Podeli:
Starladder

Ostala su samo četiri tima u borbi za titulu šampiona 4. sezone StarLaddera. Za razliku od ekipe FaZe koja je zgazila Renegades, SK Gaming se okliznuo protiv Team Liquida. Mousesports je uspeo da ode korak dalje savladavši favorizovani G2, dok je Na'Vi nakon preokreta pobedio Astralis.

SK Gaming će i te kako imati za čim da žali nakon što su izgubili četiri meč poena u duelu protiv Team Liquida. Oni su nakon izjednačenog prvog poluvremena pritsnuli Liquid na mapi Mirage i odneli 16-9 pobedu, da bi potom na mapi Cobblestone prednost u 10-5 održali u drugom poluvremenu i došli na domak pobede kada su poveli 15-11. Team Liquid se ne predaje, veže četiti trijumfa i odvodi nas u produžetke u kojima tek u drugom produžetku nakon izjednačenog rezultata posle 40 rundi vežu dve pobede i dolaze do izjednačenja.

SK Gaming je doživeo kompletan kolaps nakon toga, Liquid je imao 13-1 prednost na startu mape Inferno, i iako je SK uspeo da nakon toga poveže par rundi, američka ekipa je bez većih problema privela meč kraju u svoju korist rezultatom 16-7 i potpuno zasluženo izborila plasman u polufinale.

Ekipa Renegedes je uspela da koliko toliko održi korak sa ekipom FaZe na prvoj mapi u drugom četvrtfinalnom meču. Najviše zahvaljući tome što su poveli 5-0 na Infernu, ali je FaZe uspeo da smanji zaostatak do poluvremena na samo jednu rundu, i odmah potom u nastavku preokrene rezultat odnoseći 16-13 pobedu. Na mapi Cache Nikola „NiKo“ Kovač i ostatak ekipe su deklasirali australijsku ekipu rezultatom 16-4 i bez većih problema obezbedila plasman u top 4, što je svakako i očekivano od najbolje ekipe na svetu po HLTV rejtingu.

Meč između ekipa mousesports i G2 Esports je na papiru bio najneizvesnije četvrtfinale, ali je mousesports konačno uspeo da dođe do velikog trijumfa u BO3 meču bez usputnog saplitanja. Inferno su dobili rezultatom 16-7, Mirage 16-11 dokazavši da imaju potencijal da uđu u top 5, ako im pođe za rukom da povežu nekoliko top 4 finiša na velikim turnirima. Miikka „suNny“ KEmpi je iznenadio veoma dobrom igrom u četvrtfinalu i čini se da svako od igrača ekipe mousesports ima povremeno dobar dan, tako da ako im se sve kockice poklope kada su u formi, mogu da se nose sa bilom kojim od najboljih timova.

Mnogi su se pitali da li će StarLadder biti turnir koji će označiti veliki povratak Astralisa na vrh, ali na radost domaćih fanova Natus Vincere je uspeo da savlada Dance iako su gubili 0-1. Haotična mapa Nuke je nakon neizvesnog prvog poluvremena pripala Astralisu, dok se Inferno ispostavio kao ključna mapa u kojoj smo videli borbu svih 30 rundi, da bi na kraju Na’Vi slavio 16-14. Astralis se u potpunosti raspao na rainu, Na’Vi je granitnom odbranom osujetio sve napade protivnika i poveo 11-4 na CT strani da bi potom prepustili protivnicima samo jednu rundu i sa 16-5 obezbedili plasman u polufinale.

Sutra od 14 časova gledamo Team Liquid i mousesports u prvom polufinalu, dok će oko 17 na binu izaći FaZe Clan i Natus Vincere.