Na'Vi savladao FaZe u borbi za finale StarLaddera

eSports 24. feb. 201823:14 > 23:15
Podeli:
Starladder

Natus Vincere je uspeo da napravi veliki podvig savladavši nakon preokreta FaZe Clan 2-1 u polufinalu CS:GO StarLadder i-League takmičenja.

FaZe Clan je ostao bez još jednog potencijalnog trofeja, a nakon neuspeha na Majoru, ovoga puta najbolje rangirana ekipa na svetu po HLTV sajtu nije uspela ni da stigne do finala. FaZe je dobio prvu neizvesnu mapu Ifnerno rezultatom 16-13, ali su potom potpuno stali. Na’Vi pravi 5-0 prednost na startu i uspevaju a je održe do poluvremena, da bi potom pobedom u pištolj rundi najavili veliki preokret odnevši 16-7 pobedu. FaZe se držao prvo poluvremene na Trainu, ali ih je Na’Vi potpuno nadigrao na CT strani osvojivši osam od devet runi u drugom poluvremenu ostvarivši veliki uspeh i priliku da pred svojim navijačima nakon dugo vremena podignu trofej.

U pobedničkoj ekipi se mora pohvaliti Egor „flamie“ Vasilyev koji je sa 100.5 ADR rejtingom i 70 fragova obeležio današnji meč i Na’Vi zaista odlično izgleda kada je još neko u formi pored Aleksandra „s1mple“ Kostyleva.

Njih u finalu čeka mousesports koji je u drugom polufinalu savladao Team Liquid. Oni su nakon 16-7 pobede na prvoj mapi izgubili ubedljivim rezultatom kada je na red došao Cobblestone (4-16). Train je odlučio pobednika i na njemu smo još jednom videli da mouesports zaista sve bolje i bolje igra na ovoj mapi, sa 16-0 trijumfom su sebi obezbedili mesto u finalu, i može se reći da u njega ulaze kao blagi favoriti.

Finale se igra u nedelju od 19 časova.