Virtus.pro i Vici Gaming u finalu ESL Katowice Majora

eSports 25. feb 201816:55 > 16:56
Podeli:
ESL

Vici Gaming je po drugi put na turniru savladao Team Liquid na ESL Katowice, ovoga puta u polufinalu, dok je Virtus.pro u dve brze partije nadigrao Fnatic za mesto u finalu.

Kineska ekipa je povela protiv Liquida iako su gubili na početku prve polufinale partije, ali dve loše timske borbe za američku ekipu su omogućile da se Vici vrati u igru i savlada TL za pola sata igre. U drugoj partiji timovi su bili poprilično podjednaki u ranoj fazi igre ali kako je gejm odmicao tako je postajalo evidentno da Vici nema odgovor na Juggernauta i Team Liquid je uskoro došao do izjednačenja. Treća partija je možda i najzanimliviji gejm koji smo videli na celom turniru. Vici je imao bolji sastav za kasnu fazu igre, zbog čega je Liquid veoma agresivno ušao u meč i pokušao da sruši Vici pre nego što bude prekasno. To im je zamalo pošlo za rukom iako se kineska ekipa sjajno branila, zbog čega smo na isteku sat vremena igre videli uzbudljivu trku za rušenje baze u kojoj je Vici Gaming trijumfovao i došao do plasmana u veliko finale.

Za razliku od njega, drugo polufinale nije donelo previše uzbuđenja. Virtus.pro je opravao ulogu favorita protiv Fnatica, koji svakako nema za čim da žali jer im je ovo najbolji uspeh ove sezone kada su Majori u pitanju. Virtus je zaista u odličnoj formi i sa razlogom ulaze u veliko finale u ulozi favorita.