Zon1Q osvojila drugo mesto na IEM Challenge Katowice

eSports 28. feb. 201814:54 > 15:11
Podeli:
ESL

Srpska CS:GO igračica Kristina "zon1Q" Stevanović i njen tim Squared Female su postigli veliki uspeh osvajanjem drugog mesta na nedavno održanom ženskom CS;GO turniru IEM Challenge Katowice 2018, gde ih je tek u finalu zaustavio Team Dignitas ubedljivom 2-0 pobedom.

Iako su na turnir ušle kao jedan od autsajdera, preko drugih evropskih kvalifikacija, zon1Q i Squared su iznenadili već u grupnoj fazi gde su zauzele prvo mesto u grupi B pobedivši prvo Counter Logic Gaming.Red a potom i najuspešniji ženski CS:GO tim svih vremena RES Gaming, rezultatom 16-12 u meču pobednika čime su obezbedile plasman u polufinale već nakon dva odigrana duela.

Tamo su savladale devojke iz Brazila, zemlje u kojoj CS:GO scena cveta u proteklih nekoliko godina, pošto ih je u polufinalu sačekala drugoplasirana ekipa iz grupe A – Keyd Stars Female koje su pobedile rezultatom 2-0 (16-11 Cobblestone, 16-14 Mirage), a posebno će se pamtiti pobeda na drugoj mapi gde su nadoknadile zaostatak od 5-10 na poluvremenu.

U finalu ipak nisu mogle do trofeja, pošto ih je Team Dignitas Female pregazio izgubivši samo osam mapa ukupno (16-2 Inferno, 16-4 Train), ali i pored toga devojke mogu da se vrate podignute glave, jer im je ovaj uspeh doneo 12.000 dolara i motivaciju da nastave da igraju na okupu pošto su u Poljskoj pokazale veliki potencijal.

Treba napomenuti i da je ekipu za ovo takmičenje pripremao iskusni bugarski veteran Emilijan „spyleadeR“ Dimitrov, vođa i kapiten ekipe MK koju imamo prilike da gledamo u Esports Balkan Ligi. 

A evo i kako izgleda kompletan sastav Squared Female CS:GO tima:

Kristina „zon1Q“ Stevanovnić
Ivelina „HellRose“ Danova
Julia „bullet girl“ Kurzynska
Vanessa „Nessa“ Ahlstrom
Vicky „wondervicky“ Dose