Ko je kupio najbolji korejski Overwatch tim?

eSports 17. okt 201815:15 > 15:18
Podeli:
Blizzard

Šampioni korejske Overwatch Contenders lige, RunAway, su prodati za sada neimenovanom izvoru, saopštila je menadžer ekipe Ah "Flowervin" Lee Hyun.

Koristeći odlazak većine profesionalnih korejskih igrača u Overwatch Ligu, RunAway su oformili tim od ostatka talenata i uspostavili se kao vodeća sila u Cotenders ligi, regionalnoj ligi osmišljenoj za razvoj lokalnih talenata iz koje bi učesnici Overwatch Ligi mogli da se pojačavaju vremenom.

Možda sa vremenom timovi iz Overwatch Lige budu imali manje potrebe za pojačanjima, ali s obzirom da se pred drugu sezonu liga proširila za još osam učesnika, jasno je da je potražnja za kvalitetnim igračima ogromna, a kao i obično Južna Koreja je u centru pažnje.

Zbog toga ne čudi ono što je Flowervin otkrila fanovima ekipe, a to je da je ceo tim kupljen u paketu, i da su igrači izuzetno zadovoljni uslovima i platom koju su dobili, koja je po njenim rečima „u gornjoj polovini Overwatch timova“.

Svih osam novih učesnika lige po ugovoru mora da potpiše bar osam igrača do prvog decembra, a da bi im potražnja bilo bar malo olakšana, imali su pravo prvenstva regrutovanja igrača u odnosu na već aktivne učesnike lige, od 9. septembra do 8. oktobra.

Kupovina RunAway ekipe je logičan potez, pitanje je bilo samo koja od novih organizacija ima najdublje džepove. Biće zanimljivo videti da li će još neka od novih organizacija kupiti nekog od šampiona preostalih Contenders regija, ili će većina tragati za sastavom koji im odgovara, sačinjenog od različitih kombinacija igrača iz Overwatch i Contenders lige.

Prva od novih organizacija koja će predstaviti svoj tim je organizacija iz Toronta, koja je obavestila svoje fanove da će 24. oktobra otkriti ko će zaigrati za njih.