SKANDAL: Igrač OpTic-a uhvaćen u varanju na LAN turniru

eSports 19. okt 201812:44 > 12:46
Podeli:
ESL

Igrač CS:GO ekipe OpTic India, Nikhil "forsaken" Kumawat, je uhvaćen sa ilegalnim softverom za varanje na EXTREMSLAND LAN turniru, zbog čega je njegov tim automatski diskvalifikovan sa takmičenja.

Ceo incident se desio tokom meča za opstanak protiv ekipe Revolution. OpTic India je trijumfovao na prvoj maši rezultatom 16-7, da bi pri sredini druge partije došlo do dugačke pauze. Kada se ona završila, administratori turnira su izašli u javnost sa obaveštenjem da je forskaren varao tokom meča i da se zbog toga meč prekida.

Predstavnici CSGO2ASIA su pojasnili šta se tačno desilo tokom meča. Za vreme druge mape trigerovana je zaštita koja detektuje varanje, zbog čega su admini odlučili da provere forsakenov računar. On je ekspresno zatvorio i obrisao sporni program, ali iako admini nisu uspeli ponovo da ga reinstaliraju i provere o čemu je tačno reč, imali su i više nego dovoljno dokaza da prekinu meč.

Ubrzo nakon toga se oglasio i direktor tima, koji je stao u zaštitu drugih igrača i rekao da oni nisu umešani u incident i da nisu znali šta se dešava, a da je forsaken istog momenta izbačen iz ekipe.

Kao požar, ova vest se proširila po društvenim mrežama, a među interesantnim komentarima se izdvaja i onaj od zvezde ekipe TyLoo, Hansela „BnTeT“ Ferdinanda, koji je prokementarisao sa podsmehom to što je forsaken konačno uhvaćen na delu, dodavši da je veliki broj igrača iz Azije znao da vara na sostronku, platformi na kojoj vežbaju azijski igrači.