Forsaken varao i u finalu ESL India Premiershipa

eSports 24. okt 201815:14 > 15:37
Podeli:
ESL

ESL India je objavila vest da su proverili mašine na kojima je Nikhil "forsaken" Kumawat igrao finale ESL India Premiership Fall turnira koji je osvojio upravo njegov tim OpTic India, i da je na forsakenovom računaru pronađen isti program za varanje. koji je koristio na eXTREMESLAND turniru.

Forsaken, koji je odmah nakon incidenta prošle nedelje izbačen iz tima, što nije sprečilo OpTic da svakako raskine sve veze sa ekipom ubrzo nakon toga, ima pozamašnu istoriju varanja, čije se klupo polako odmotava.

Nakon što je otkriveno da je varao na eXTREMESLAND 2018, ESL je sproveo detaljnu pretragu svih 20 igrača koji su učestvovali u finalu Fall Championshipa, i upravo je na forsakenovom računaru ustanovljeno da je došlo do instalacije problematičnog sorvera.

Kompanija je odmah ustanovila četvrti nivo kršenja pravila i dovela komesara iz ESIC-a (Esports Integrity Coallition) koji će sprovesti istragu i ustanoviti sve detalje, nakon čega postoje realne šanse da se ekipi oduzme titula koju su u septembru osvojili.

Ovo inače nisu jedine novosti vezane za forskanea. Novinari Richard Lewis i Brendan Passeno su tragili za odgovorima kako je varalica uopšte došao do toga da zaigra za organizaciju ovakvog renomea, makar to bio i njihov indijski tim, da bi otkrili još šokantnih detalja o čemu je detaljno pisano na sajtu VPEsportsa u ovoj vesti..

Naime, forsaken je već imao jedan banovan nalog u CS:GO-u, ali je smanjio kaznu sa dve godine na šest meseci, pravdajući se kako je nalog prodao da bi pokrio troškove studiranja. Indijski igrači koji su želeli da ostanu anonimni su izjavili novinarima da su svi znali da forsaken vara na SoStronk serverima, a tokom 2016. godine postao je poznat kao igrač koji je bustovao drugima naloge za pare koristeći programe za varanje, zbog čega je nekoliko naloga koje je bustovao kasnije dobilo VAC banove.

Ni ovde se ne završava serija incidenata sa forsakenom. Otkriveno je da su njegovi saigrači znali da je varalica, da su se neki od njih čak i pobunili upravi tima, ali da je menadžer organizacije garantovao za forsakena zbog čega je on ostao u timu sve do kobne greške ne eXTREMESLAND-u.

Forsaken je danas uputio javno izvinjenje fanovima, ali nakon svega što je počinio i svega što se i dalje otkriva, možemo samo da pretpostavimo da ga uskoro očekuje najstroža moguća kazna, a vrlo verovatno i permanentni ban, koji su neki igrači dobijali i za mnogo manje.