ADC zvezde predstavljaju LCS na All-Star 2018

eSports 25. okt 201812:43 > 12:45
Podeli:
Riot

Završeno je glasanje za ovogodišnji LoL ALL-Star turnir. Evropa i Amerika su odabrali tri ADC superstara i po mnogima najboljeg LCS mid lejnera trenutno, kao predstavnike Zapada na takmičenju.

Rasmus „Caps“ Winther iz Fnatica je osvojio ubedljivo najviše glasova – čak 24.6%, što i ne čudi previše. Caps je jedan od glavnih faktora zašto je Fnatic ove godine došao do duple titule prvaka EU LCS-a, nakon dve godine vladavine G2 Esportsa.

Zbog toga ne čudi da je uz njega izglasan njegov saigrač iz Fnatica, možda i najpopularniji igrač u Evropi, Martin „Rekkles“ Larsson, koji je javno zamolio svoje fanove da glasaju za ostatak njegovog tima, ali ni to nije pomoglo da se ne nađe na listi. On je na kraju ipak odbio učešće na turniru, kako bi umesto njega išao Mads „Broxah“ Brock-Pedersen.

U Americi su i dalje najpopularniji carry igrači. Yillang „Doublelift“ Peng je živa legenda NA LoL-a, i uz takođe osvojenu dvostruku titulu ove godine, njegovo učešće se nije dovodilo u pitanje. Isti broj glasova kao i on imao je Zachary „Sneaky“ Scuderi, koji je nedavno sa ekipom Cloud9 doneo najveću radost američkim navijačima od kad NA LCS liga postoji, plasmanom u polufinale Svetskog prvenstva 2018, što je istorijski uspeh za ovu regiju.

Odmah iza njih su se našli top lejner C9, Eric „Licorice“ Ritchie, koji je po mnogima najveći američki talenat koji se u skorije vreme pojavio na sceni i Soren „Bjergsen“ Bjerg, koji će po prvi put nakon dugo vremena preskočiti All-Star.

U Aziji još uvek nije gotovo glasanje, ali se po svoj prilici očekuje da će kao pobednici izaći carry legende SK Telecoma, Lee „Faker“ Sanghyeok, najveće ime LoL esporta, i ADC Bae „Bang“ Junsik, koji je obećao fanovima da ukoliko on i Sneaky budu odabrani, ponudiće američkom igraču da zajedno urade Xayah i Rakan kosplej za All-Star.

Samo takmičenje je na programu od 6. do 8. decembra u velelepnom izdanju Esports Arene u Las Vegasu.