Forsaken suspendovan na pet godina

eSports 25. okt 201817:14 > 17:15
Podeli:
Privatna arhiva

Indijski CS:GO igrač Nikhil "forsaken" Kumawat je banovan na pet godina zbog varanja na više različitih turnira, od strane ESIC-a (Esports Integrity Coalition-a).

Bivši igrač OpTic India tima koji je digao ogromnu prašinu u prethodnih nedelju dana kada je prvo uhvaćen kako vara na eXTREMESLAND turniru, da bi potom bilo ustanovljeno da je varao i u finalu ESL India Premiershipa, je dobio zvaničnu kaznu, izrekao je generalni direktor ESIC-a Kezra Powell.

Odmah nakon što je ustanovljeno da je igrač varao i na zvaničnom ESL-ovom turniru pozvan je jedan od komesara ESIC-a koji je izvršio detaljnu istragu, a rezultati su samo potvrdili korišćenje softvera za varanje.

Ovo je druga zvanična kazna igrača koji je prvobitno bio banovan na šest meseci kada je otkriveno da je na svom nalogu varao, ali ovoga puta kazna je mnogo ozbiljnija i verovatno označava kraj njegove karijere. U okviru ESIC-a se nalaze ESL, DreamHack, Intel i UMG, veliki broj najvećih organizatora CS:GO turnira, i dok ova kazna ne uključuje takmičenja koja recimo organizuju PGL i StarLadder, teško da bi forsaken nakon svega i uspeo da pronađe tim koji bi mu prvo pružo šansu, a potom ga i vodio na samo određene turnire.

Forsaken ima 48 sati da uloži žalbu na presudu, ali kada se uzme u obzir količina dokaza, teško da bi se i uz žalbu puno toga moglo promeniti.