Team Secret osvojio ESL One Hamburg 2018

eSports 29. okt 201810:14 > 10:15
Podeli:
ESL

Team Secret je u uzbudljivoj završnici velikog finala ESL One Hamburga savladao Vici Gaming rezultatom 3-2, prigrabivši za sebe prvi trofej u novoj Dota 2 sezoni.

Team Secret je od starta takmičenja izgledao odlično. Oni su uz Vici Gaming završili kao dve prvoplasirane ekipe u grupi A sa ukupnim skorom 8-2, igrajući nerešeno protiv ekipa Evil Geniuses i njihovih budućih rivala u finalu, dok su savladali Mineski, paiN Gaming i Alliance.

Grupu B su obeležili Team Aster, nova kineska ekipa koja je izgubila samo jednu od deset partija i Virtus.pro.

Ova četiri tima su se borila u prvoj rundi pobedničkog baraža, u kom je Team Secret već u prvom kolu izgubio od Virtusa, dok je Vici Gaming savladao prvo Team Aster u kineskom derbiju a potom i Virtus za mesto u velikom finalu.

Team Secret je morao da se bori kroz gubitnički baraž, što im nije previše smetalo. Redom su padali EG, paiN i Virtus, identičnim 2-0 rezultatom, što je Secret dovelo sve do velikog finala i novog susreta sa ekipom Vici.

Secret je poveo 1-0 u velikom finalu u jednom od dva najsporija gejma finala. Druga partija je bila preslikana prva, samo su timovi bili u obrnutim ulogama. Ovoga puta je Vici dobio Terrobladea, jednog od glavnih heroja u trenutnoj meti, imali su prednost u lejnovima koju su konstantno uvećavali, ali im je i pored toga trebalo sat vremena da konačno sruše otpor Secreta.

Vici je uspeo da preokrene tok finala i pređe u 2-1 prednost nakon bolje igre u trećoj partiji, ali je Secret izjednačio nakon što su u četvrtoj partiji jednim dobrim potezom kod Roshana uspeli da preuzmu kontrolu nad partijom i odlučno dođu do druge pobede.

Odlučujuća peta partija je započela sporije nego preostale, što se i dalo za očekivati, a jedna timska borba u kojoj je Michal „Nisha“ Jankowski došao do tri killa sa Troll Warlordom je bila dovoljna da prelomi finale. On je na kraju završio peti gejm sa 9-1-15 skorom sa preko 10.000 golda prednosti u odnosu na protivničkog heroja na istoji poziciji.

Za igrača turnira je proglašen Yeik „MidOne“ Nai Zheng, koji je kao nagradu dobio novi Mercedes u vrednosti od 50.000 dolara, što je nešto manje od polovine novčane nagrade koju je ceo tim dobio za osvajanje prvog mesta na turniru.