EU Minor: Windigo i MIKSTURA idu dalje u kvalifikacije

eSports 31. okt. 201819:04 > 19:07
Podeli:
Fortuna eSports

Dvostruki šampion Esports Balkan Lige je bez previše muke overio svoju kartu za zatvorene EU Minor kvalifikacije, dok je poljska ekipa MIKSTURA napravila ogromno iznenađenje, povrativši se od 3-12 zaostatka u odlućujućoj partiji protiv Red Reserve-a.

Juče su na programu bili četvrtfinalni i polufinalni mečevi drugih otvorenih kvalifikacija za EU Minor, nakon čega smo dobili još dva učesnika zatvorenih kvalifikacija.

Windigo je na petoj mapi za redom savladao Valiance u četvrtfinalu rezultatom 16-7, da bi potom u odlučućem meču pregazili danski Tricked 16-2 na Overpassu, a potom upisali i drugu pobedu rezultatom 16-10 na mapi Cache.

Borba za drugi slot je bila mnogo neizvesnija i teško da ćemo uopšte i videti napetiji meč od ovog do kraja kvalifikacija. Poljski tim koji predvodi bivši igrač Virtusa Pawel „byali“ Bielinski je u četvrtfinalu savladao Imperial, da bi ih nakon toga čekali bivši igrači GODSENT-a, koji sada nastupaju za Red Reserve.

Iako su se u međuvrmeenu pojačila bivšim igračem Fnatica Wiliamom „draken“ Sundinom, Šveđani nisu uspeli da dođu do trijumfa. MIKSTURA je povela 16-13 trijumfom na Infernu, da bi potom ReD Reserve ubedljivo dobio Overpass 16-4. Nuke je odlučio pobednika i to tek nakon tri produžetka.

Red Reserve je imao 12-3 prednost na poluvremenu, ali je poljska ekipa uspela da izjednači da bi na kraju slavila ukupnim rezultatom 25-22.

Lista učesnika zatvorenih kvalifikacija za EU Minor već sada izgleda zaista impresivno:

Mousesports
North
OpTic Gaming
Heroic
ENCE
Virtus.pro
Kinguin
ex Space Soldiers
Sprout
Fragsters
Widnigo
MIKSTURA

A ostala su još četiri slota koja će se podeliti u preostala dva kvalifikaciona turnira.