Fortuna Kup 2018: Amateri protiv EBL timova

eSports 1. nov 201817:07 > 17:25
Podeli:
Fortuna eSports

Fortuna Esports je najavila veliki LoL kup u kom će se u naredna dva meseca 128 ekipa boriti za priliku da se takmiče u finalnoj završnici kupa sa osam učesnika LoL Esports Balkan Lige, i tako dođu u priliku da se bore protiv svojih omiljenih timova, za vredne novčane nagrade.

Kako je Esports Balkan Liga rasla i dobila na značaju, konkrenucija je postala sve teža i teža, a samim tim je postalo i sve teže doći u priliku da se borite protiv najjačih LoL timova u regionu. Samo dva tima iz celog Balkana dobiju priliku pred početak nove sezone da se bore u baražu za ulaz u EBL protiv dva najslabija tima iz prethodne sezone takmičenja, što znači da ukupno deset igrača ima priliku da se dokopa jedine zvanične ritove regionalne lige na Balkanu.

Kako bi i ostali LoL igrači dobili priliku da se oprobaju u turnirskoj atmosferi protiv Alekse „DoubleAIM“ Stankovića, Luke „kaLuGG“ Todorovića, Luke „MarrowOoze“ Cvetkovića i ostalih zvezda EBL-a, Fortuna je rešila da organizuje veliki onlajn kup, u kom će preko 100 ekipa dobiti priliku da zaigra protiv najboljih na Balkanu.

Već od 10. novembra 128 timova će se takmičiti po sistemu eliminacija u BO3 mečevima sve dok broj ekipa ne spadne na osam. Nakon toga će im se pridružiti i timovi iz Esports Balkan Lige, a takmičenje će se nastaviti sistemom eliminacija do samog kraja.

Pobednik kupa će zaraditi 1.000 evra, drugoplasiranoj ekipi će pripasti 500 evra, dok će tim koji osvoji treće mesto dobiti 250 evra. Takođe, svaki od amaterskih timova koji završe prvi deo kvalifikacija i plasira se u borbu protiv EBL ekipa dobija 1580 RP-a po igraču.

Celokupno takmičenje će se prenositi na Fortuna Esports Youtube kanalu, uz reprizu najboljih mečeva na Sport Klub 3 TV kanalu.

Runde 128 i 64 će se odigrati 10. novembra, dok će se sedam dana kasnije održati treća i četvrta runda baraža nakon čega ćemo dobiti osam izazivača EBL timova.

Ovih 16 ekipa će se boriti u osmini i četvrtini finala 8. decembra, dok su 15. decembra na programu polufinalni mečevi.

Veliko finale i borba za treće mesto su zakazani za 22. decembar.

Prijave na Fortuna Kup 2018 su besplatne, a najbržih 128 ekipa se može prijaviti na ovom linku.