Weldon Green novi treneg Counter Logic Gaminga

eSports 2. nov 201813:22 > 13:24
Podeli:
Riot Flickr

Counter Logic Gaming je predstavio novog trenera svog LoL tima za narednu sezonu.

Green. koji je već bio deo CLG-a pre tri godine, osvojivši sa njima kao pomoćni trener njihovu prvu titulu u NA LCS ligi. On je poznato po čestima prelascima iz NA LCS-a u EU LCS i obratno, zbog čega je u protekle tri godine bio deo višestrukih prvaka LCS liga: Fnatica, Team SoloMid-a i G2 Esportsa u kom je proveo skoro celu 2017. godinu. Weldon Green je inače sportski psiholog, koji je rešio da se posveti elektronskom sportu, što mu za sada donosi i više nego solidne rezultate.

On je kraj letnjeg splita ove godine dočekao u redovima TSM-a, uz koje je bio tokom baraža za plasman na Svetsko prvenstvo 2018, ali je i pored njega TSM na kraju ispao u finalu, izgubivši od ekipe Cloud9.

Ovo znači da su Team SoloMid i Counter Logic Gaming zapravo zamenili trenere pred narednu sezonu, s obzirom na to da je nedavno TSM objavio dolazak Tony „Zikz“ Graya na poziciju glavnog trenera, a upravo je Zikz izgradio svoju karijeru predvodeći CLG.

Counter Logic Gaming iza sebe ima katastrofalnu godinu, letnju sezonu su završili na osmom mestu, bez plejofa, tako da njihovim fanovima ostaje da se nadaju da je ovo samo prva u nizu promena, jer je evidentno da je potrebno i osveženje u igračkom kadru ako žele nešto više da postignu u 2019. godini.