Serral se upisao u istoriju osvojivši StarCraft 2 WCS

eSports 5. nov 201819:10 > 19:30
Podeli:
Blizzard

Koreja je u rasponu od nedelju dana ostala bez dve titule na koje su godinama navikli. Jedna od njih je i titula World Championship Series Global Finalsa u igri StarCraft 2, koju je ove godine osvojio Finac Joona "Serral" Sotala, savladavši Kim "Stats" Daeyoba 4-2 u velikom finalu.

Koreja je u rasponu od nedelju dana ostala bez dve titule na koje su godinama navikli. Jedna od njih je i titula World Championship Series Global Finalsa u igri StarCraft 2, koju je ove godine osvojio Finac Joona „Serral“ Sotala, savladavši Kim „Stats“ Daeyoba 4-2 u velikom finalu.

Sa preko 14.000 poena skupljenih u toku godine, Serral je na Blizzcon otišao kao glavni favorit. Ipak, srušiti tradiciju koju je Koreja godinama gradila u StarCraftu nije bilo nešto što je iko mogao olako da shvati, ali Serral nije poklekao pred izazovom.

Najbolji Zerg na planeti se lako izborio sa Protosima u grupnoj fazi. Redom su pali Kim „sOs“ Yoojin i Joo „Zest“ Sungwook, a prva žrtva u plejofu mu je bio Park „Dark“ Ryungwoo, koji je takođe igrao Zergove.

Nije Serral ispustio ni jedan gejm protiv Darka i tek u polufinalu je ispustio prvu partiju na turniru, u još jednom ZvZ duelu protiv Lee „Rogue“ Byungryula.

Sa druge strane baraža dominirao je Stats, ali je u samom finalu Serral brzo poveo 3-0 pre nego što je Protos došao sebi. Status je uspeo da smanji rezultat na 3-2, ali je u šestoj partiji Serral na mapi Para Site došao do krucijalnog trijumfa i potpuno zasluženo postao StarCraft 2 šampion sveta.