Stotine hiljada dolara za navijače Invictusa

eSports 6. nov 201821:30 > 21:32
Podeli:
Riot Flickr

Vlasnik Invictus Gaminga Wang "WXZ" Sicong je danas organizovao prvi od četiri giveaway-a u čast pobede njegovog tima na LoL Svetskom prvenstvu u kome će 100 srećnih navijača dobii ukupno 160.000 dolara, a preko 200.000 ljudi se prijavilo u prva tri sata.

Sicong, koji je sin drugog najbogatijeg čoveka u Kini, čije se bogatstvo procenjuje na preko 20 milijardi dolara, je pasionirani ljubitelj esporta. Duže od četiri godine ulaže u Invicus Gaming i prati sve njihove mečeve, a pobedu u ovogodišnjem finalu LoL Svetskog prvenstva je proslavio rame uz rame sa navijačima tima koji su bili na stadionu u Seulu.

Ali to je bio tek početak slavlja. Sada je na red došla proslava sa fanovima u domovini, u koju spada i deljenje četiri puta po 160.000 dolara u toku ovog meseca. Svaki giveaway će imati po 100 dobitnika, a da bi učesvovali u njemu potrebno je da retvitujete slavljenički post na Weibo (kineska verzija Tvitera).

Sicong i Invictus Gaming zaslužuju da slave istorijski trijumf koji je doneo Kini prvu titulu LoL prvaka sveta koliko god dugo požele. Oni već dugo vremena daju svoj maksimum i pokušavaju da izađu iz senke svojih glavnih rivala Royal Never Give Up-a, koji ih je pobedio oba puta ove godine u finalu LPL lige.

Ipak, na kraju je osveta došla u najslađem mogućem momentu, RNG je ispao od G2 Esportsa u plejofu, koje je potom u polufinalu Invictus pregazio rezultatom 3-0, identičnim rezultatom koji su savladali i Fnatic u finalu, odigravši maestralno tokom celog meča.

Igrači su pobedu dočekali uz suze i smeh, a ako je vlasnik IG-a ovako nagradio navijače, možemo samo da zamislimo šta li će tek kao nagradu dobiti članovi ekipe i stručni štab.