Yoppa na pragu akademije jednog od LEC timova

Podeli:
SLO

Najpoznatiji srpski LoL igrač Pavle "Yoppa" Kostić je blizu kompletiranja pregovora sa jednim od budućih učesnika LEC lige, gde bi za početak predvodio njihovu akademiju u jednoj od regionalnih liga, saznali smo direktno od izvora bliskih igraču.

Yoppa koji je prethodne dve godine proveo igrajući u najjačoj regionalnoj LoL ligi, španskoj LVP SLO ligi, je skrenuo veliku pažnju na sebe u drugoj polovini 2018. godine. On je prvo uspeo da se popne skroz na sam vrh EUW servera i postane prvi rank 1 Challenger iz Srbije, da bi potom postao vicešampion Španije sa ekipom Vodafone Giants, izgubivši 3-1 u velikom finalu od MAD Lionsa.

Za to vreme Yoppa se istakao kao jedan od najboljih mladih carry top lejnera u Evropi, ali je njegov potencijal ostao neiskorišćen zbog nedovoljno kvalitetnih saigrača. Nažalost, izgleda da Yoppa još uvek neće dobiti priliku da zaigra diretno u LEC-u, gde ćemo u prolećnoj sezoni 2019. gledati veliki broj iskusnih i kvalitetnih top lejnera, ali kako nam je izvor preneo, njegov cilj će biti da sa novim timom osvoji prvo regionalnu ligu u kojoj bude igrao, a potom i EU Masters, kako bi dokazao da je spreman za LEC.

Zbog svog talenta Yoppa je izuzetno tražen među akademija LEC timova, ali Splyce ga je prvi kontaktirao sa odličnom konkretnom ponudom, tako da bi već uskoro mogli da dobijemo više informacija o nastavku njegove karijere.

Pored Yoppe, još nekoliko najpoznatijih srpskih igrača trenutno igra na probama u jakim timovima iz vodećih regionalnih liga, a kako saznajemo, najčešće su na meti španskih i francuskih timova.