Gilius nastavlja karijeru u Besiktasu

eSports 5. dec. 201818:53 > 18:55
Podeli:
Riot Flickr

Slavni jungler turskog porekla Erberk "Gilius" Demir se vraća u domovinu gde će po prvi put nastupati u turskoj LoL ligi, igrajući za Besiktas e-Sports Club, LoL tim poznatog fudbalskog kluba.

Gilius je sredinom letnje sezone izgubio mesto u startnoj postavi ekipe Vitality, nakon čega je presedeo na klupi za rezerve kraj sezone i Svetsko prvenstvo 2018. Njega je tada zamenio Mateusz „Kikis“ Szkudlarek, koji je rešio da pređe u Rogue, ali ni to nije Giliusa vratilo u tim, koji je doveo iz Južne Koreje Lee „Mowgli“ Jaeha.

Gilius je u međuvremenu probao na sve načine da se izbori za priliku da zaigra za neki od učesnika LEC lige, da bi na kraju otkrio fanovima na Tviteru vidno isfrustriran da iz nekog razloga niko nije hteo da mu pruži šansu.

Umesto da pauzira celu sezonu i posveti se strimovanju, kao neki igrači koji nisu dobili odgovarajuće ponude, Gilius je rešio da se takmiči u TCL ligi, igrajući za povratnika u elitno takmičenje, nakon što je Besiktas uspeo da izađe kao pobednik iz plejofa 2018 letnje sezone Turkish Challenger Series lige.