Kuro prešao u LPL, potpisao za Bilibili Gaming

eSports 6. dec 201821:56 > 21:58
Podeli:
Riot Flickr

Korejski mid lejner će karijeru nastaviti u kineskoj LPL ligi, potvrdila je organizacija Bilibili Gaming čiji je član danas i zvanično postoa.

Kuro, koji je svoju karijeru započeo 2013. godine igrajući za Incredible Miracle 2, je najveći deo karijere proveo igrajući za KOO/ROX Tigers i Afreeca Freecs. Sa ekipom Afreeca Freecs je ove godine zauzeo drugo, odnosno treće mesto u plejofu, uspevši da se plasira na Svetsko prvenstvo 2018 gde su u četvrtfinalu doživeli težak 3-0 poraz od Cloud9, što je dovelo do kompletne reorganizacije tima.

On je na kraju odlučio da se poput mnogih sunarodnika uputi ka Kini, u tim za koji već igraju četvorica koreanaca, zbog čega startna postava Bilibili Gaminga za sada predstavlja pravu enigmu. Oni mogu koristiti maksimalno dva igrača koja nisu iz Kine, što znači da ukoliko Kuro bude igrao u startnoj postavi, morati da dovedu još jednog Kineza do početka sezone.

Bilibili Gaming je jedna od novijih kineskih timova, koji je krajem prošle godine kupio slot u LPL ligi od ekipe I May, a u svojoj prvoj takmičarskoj godini su uspeli da dođu do plejofa u prolećnoj sezoni, ali su letnju završili sa neubedljivim 6-13 skorom, završivši na šestom mestu istočne divizije.