Mercedes i FC Koln postali suvlasnici SK Gaminga

eSports 15. jan 201915:02 > 15:05
Podeli:
SK Gaming

U Kelnu je potpisan ugovor po kojem su automobilski gigant Mercedes i fudbalski klub iz istoimenog grada preuzeli vlasništvo nad ESForce kompanijom, koja drži većinsko vlasništvo nad esport organizacijom SK Gaming.

SK Gaming nastavlja sa povlačenjem odličnih poteza, a ovaj najnoviji će im omogućiti stabilnost na duži vremenski period i odlične uslove za rad. Naime, oni već duže od godinu dana sarađuju sa FC Colnom, sa kojim su prvobitno sklopili strateško partnerstvo. FC Coln je SK Gamingu pomogao svojom infrastrukturom i osobljem u vidu eksperata za razvoj profesionalnih igrača, a da je saradnja i te kako urodila plodom svedoči i ovaj, ogroman korak.

FC Coln je ovim stao rame uz rame sa FC Schalekom koji je prvi fudbalski klub koji je ozbiljno ušao u LoL esport i koji je danas vicešampion EU LCS lige.

Ništa više ne iznenađuje ni Mercedesovo ulaganje u klub. Mercedes je počeo da opipava teren u esportu još pre dve godine kada su sklopili saradnju sa ESL-om nakon čega su sponzorisali nekoliko Dota 2 turnira, ali sada su načinili mnogo ozbiljniji korak, postavši direktno vlasnici jedne od najstarijih esport organizacija u Evropi, osnovane još 1997. godine.

Svima je danas jasno da je ogromno gejming i esport tržište još uvek relativno jeftin način da se približi mladoj publici, zbog čega su sponzorstva velikih kompanija sve više učestala u profesionalnom gejmingu, te se nakon Astralisa koji je postao sponzor Origena, u trku uključio i Mercedes.

SK Gaming debituje u novoj sezoni LEC lige u petak duelom protiv aktuelnog prvaka Fnatica.