WESG 2018: Bugarski tim osvojio pola miliona dolara

eSports 17. mar 201921:12 > 21:14
Podeli:
HLTV

Igrači Windiga su ostvarili najveći uspeh u istoriji tima savladavši AGO u velikom finalu WESG 2018 turnira što im je donelo glavnu nagradu od 500.000 dolara.

Sedam godina je veliki broj igrača prolazio kroz tim koji je prvobitno igrao kao GPlay.bg, da bi se potom igrači odvojili od organizacije i osnovali Mortal Kombat, čije ime su koristili kad god bi bili bez sponzora, a u međuvremenu su igrali kao E-Frag, The Imperial i na kraju ex-Outlaws (ako se fokusiramo na deo ekipe izgrađen oko Kamena „bubble“ Kostadinova.

Za to vreme postigli su nekoliko solidnih rezultata među kojima se izdvaja osvajanje jednog EU Minora i dve titule šampiona Esports Balkan Lige, ali većeg uspeha nisu imali, sve do danas. A danas su uspeli da ostvare svoje snove i osvoje nagradu koja je na nivou novčane nagrade koja se dobija za osvajanje jednog Majora, iako put do toga nije bio ni malo lak.

Nekada kada autsajderi osvoje titulu kaže se da su imali sreće i da nije bilo zasluženo, ali to ovoga puta nije bio slučaj. Windigo je iza sebe u grupi ostavi jedan Fnatic, imali su najteži mogući žreb u top 8, savladali su prvo MiBR, a potom i G2 Esports, da bi konačno u finalu nadigrali neugodni AGO 2-1.

Timovi su razmenili mape na početku meča, AGO je dobio Inferno 16-14 Windigo je uzvratio 16-13 pobedom na mapi Mirage, da bi na kraju ubedljivom igrom slavili 16-7 na Dust2. Ponovo je u redovima bugarske ekipe blistao Georgi „SHiPZ“ Grigorov koji je završio meč sa 75 fragova i koje je potom proglašen za MVP igrača celog turnira.

Windigo je ovom pobedom zacementirao sebe kao najuspešniji Counter Strike tim svih vremena na ovim prostorima, a sada ostaje da vidimo koliko će se popeti na svetskoj rang listi nakon ove pobede i šta ih dalje čeka sada kada su dokazali da i u LAN-u mogu da se nose protiv veoma kvalitetnih protivnika.