OG uz povratak Ane do prvog Majora u sezoni

eSports 01. apr. 201914:54 > 14:55
Podeli:
Starladder Flickr

Aktuelni Dota 2 TI šampioni su uspeli da se iz trećeg pokušaja plasiraju na prvi Major u aktuelnoj sezoni, na šta je najviše uticao povratak Anathama "ana" Phama u tim.

Priča The International šampiona je dobro poznata fanovima Dote. Prvi Major u sezoni su preskočili zbog produženog odmora, sa kog se ana nije ni vratio. Zbog toga su morali da igraju sa izmenama u tinu, što nije bilo dovoljno da izađu kao jedan od tri pobednika zatvorenih EU kvalifikacija za naredna dva Majora, gde su konstantno ostajali iza Liquida, Secreta i Ninjas in Pyjamas.

Sada se sve to promenilo. Ana je odlučio da je pauza gotova i pomogao je ekipi u kvalifikacijama za MDL Disneyland Paris Major, a rezultat nije izostao.

Kao po običaju, Team Secret i Team Liquid su izašli kao pobednici plejofa i zauzeli prva dva slota za Major, dok se očekivalo da će za poslednji treći slot OG i NiP voditi glavnu borbu. Za iznenađenje se ovoga puta pobrinula ekipa The Final Tribe koja je sa 2-1 savladala NiP, samo da bi potom doživeli težak poraz protiv OG-a.

OG je poveo u odlučujućem meču za samo 17 minuta igre u prvoj partiji rezultatom 26-3 uz 17-0 Troll Warlorda Topisa „Topson“ Taavitsainena, dok je druga partija trajala pola sata a u njoj je Ana bio sjajan sa 15-1-7 Ember Spiritom.

Pred OG-om je i dalje težak put da obezbede direktan plasman na The International 9, oni za sada još uvek nemaju DPC poene u novoj sezoni, ali je bitno da su napokon napravili prvi korak ka povratku u vrh Dota esporta.