Splyce Vipers postali novi LoL prvaci Španije

eSports 2. apr 201918:34 > 18:35
Podeli:
LVP liga

U velikom finalu LVP SuperLige Orange, nacionalne španske LoL lige, akademija LEC tima Splyce je savladala akademiju Origena sa 3-2 postavši tako novi šampion najveće regionalne lige u Evropi.

Kada je završena grupna faza šampionata, niko nije davao prevelike šanse Splyce Vipersima koji su završili sezonu na šestom mestu na tabeli sa negativnim 8-10 skorom. Ispostavilo se da je tim znatno popravio svoju igru kako je sezona odmicala i to je donelo rezultat kada je bilo najpotrebnije.

Redom su u plejofu pali prvo akademija G2 Esportsa, potom i dvostruki prvak Španije MAD Lions a u oba meča Splyce je ukupno izgubio jedan gejm. Finale, koje je u jednom momentu gledalo preko 50.000 gledalaca istovremeno je započelo spektaklom koji je Aleš „Freeze“ Knežinek, ADC ekipe Splyce, priredio igrajući Vayne. Bivši EU LCS igrač je dominirao partijom sa 10-0-9 skorom, a impresivan je bio i jungler ekipe Sebastian „Tierwulf“ Mateluna sa čak 20 asistencija na Jarvanu.

Origen je uspevao dva puta da izjednači rezultat, ali je tim za koji igra i bišvi učesnik EBL lige Andrei „Orome“ Popa na kraju došao do pobede u odlučujućoj petoj partiji, čime su ispisali novu stranicu u istoriji španskog esporta. Vremena za slavlje nema previše, pred njima je sada težak zadatak da opravdaju ulogu favorita kao prvak najjače regionalne lige na predstojećem EU Mastersu.