Bivši LoL prvak sveta Crown završio igračku karijeru

eSports 1. dec. 202018:40 > 02. dec. 2020 11:542 komentara
Podeli:
Gen.G Crown

Korejski mid lejner Lee "Crown" Minho je danas objavio kraj svoje karijere kao profesionalnog LoL igrača.

Bivši StarCraft pro, Crown je svoju karijeru u LoL-u započeo 2014. godine kada sa još jednim igračem iz Koreje odlazi u Brazil gde je proveo četiri meseca igrajući za Team 58ers i KaBuM! Black. Nakon povratka u domovinu počinje da igra za ekipu Hyper, da bi u maju 2015. prešao u Samsung Galaxy, gde će provesti ukupno tri godine (računajući period igranja u ekipi pod imenom KSV eSports i Gen.G).

Već naredne godine sa timom postaje vicešampion sveta kada ih je u velikom finalu jedan gejm delio od titule, ali već naredne godine uspevaju da se osvete SKT T1 i popnu se jedan korak više – na sam tron i ubedljivom 3-0 pobedom postanu novi šampioni planete.

Crown je tada za svoj skin odabrao Taliyah-u, čime će zauvek ostati zapamćen u igri.

Nakon debakla ekipe na Svetskom prvenstvu 2018 Crown odlazi u Ameriku gde je proveo godinu dana u ekipi OpTic Gaming, a ovu godinu započinje kao član Counter Logic Gaminga koji napušta u martu i vraća se u Koreju gde je u drugoj ligi igrao za OZ Gaming.

Za sada još uvek nije poznato da li će se Crown oprobati možda u ulozi trenera ili će se fokusirati na strimovanje što bi značilo ujedno i potpuno opraštanje od esporta.

Komentari

Vaš komentar