Bruka: SK Gaming eliminisan na startu WESG-a

CS-GO 14. mar. 201813:44 > 14:18
Podeli:
WESG

Jedan od glavnih, ako ne i glavni favorit za titulu milionskog CS:GO turnira na WESG 2017 LAN finalu, SK Gaming, je ispao na samom početku takmičenja nakon dva vezana poraza u grupi D od strane ekipa Team Russia i BIG.

Ovo je jedan od najvećih neuspeha u istoriji tima, a pogotovo teško pada zbog toga što zbog odsustva FaZe Clana, ekipa SK Gaming je bila u odličnoj prilici da osvoji najveći deo nagradnog fonda od 1.500.000 dolara. Ne može se čak ni reći da je razlog porazu nespremnost ekipe, zato što su Brazilci proveli skoro dve nedelje na pripremama pred turnir.

Ništa od toga nije vredelo, što ni ne čudi kada u ekipi imate igrača koji u dva meča postigne 44.4 i 27.0 ADR uz prosečan 0.43 rejting. Epitacio „TACO“ de Melo često ume da odigra ispod nivoa za ekipu ovakvog renomea, koja još uvek zauzima drugo mesto na HLTV svetskoj rang listi, ali čini se da je u Kini premašio samog sebe.

Poraz na Overpassu protiv Rusije se još i nekako može opravdati s obzirom na to da je ruska ekipa u svojim redovima imala poznata imena kao što su Denis „seized“ Kostin, Mihail „Dosia“ Stolyarov i Georgi „WorldEdit“ Yaskin, a tu je bio i veteran Denis „electronic“ Sharipov, ali poraz od BIG-a koji je od nedavno igra u novom sastavu i koji već duže vreme nije ni u top 20 ekipa na svetu, je zaista nešto što niko nije očekivao.

Čak ni odmereni kapiten ekipe Gabriel „FalleN“ Toledo nije mogao da sakrije razočarenje nakon ispadanja, a šta če biti sledeći koraci koji će SK Gaming preuzeti, ostaje da vidimo u nedeljama koje su pred nama.