WESG 2017: Izvučene grupe druge faze CS:GO turnira

CS-GO 14. mar. 201817:49 > 18:09
Podeli:
WESG

Izvučene su grupe druge faze WESG 2017 CS:GO turnira u kom će se šesnaest ekipa boriti podeljeni u četiri grupe, dok će osam najboljih proći u plejof završnicu.

Prva dva dana turnira gledali smo borbu 28 ekipa (nakon što su četiri odustale pre početka takmičenja), podeljenih u osam grupa. Po dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe su prošle u drugu grupnu fazu a evo i kako su timovi raspoređeni:

Grupa A: Team EnVyUs, MVP PK, Team Russia, Recca
Grupa B: Space Soldiers, ORDER, Bravado, TeamOne
Grupa C: BIG, Fnatic, AGO, Wololos
Grupa D: GODSENT, Belgium, Cloud9, MAX

Da se primetiti da je nemačka ekipa BIG ponovo izvukla grupu smrti kao i u prvoj grupnoj fazi, gde su se takmičili sa Rusijom i SK Gamingom, kog su upravo oni izbacili iz takmičenja, o čemu smo pisali ovde. Grupa C nema slabih timova, sve četiri ekipe imaju realne šanse za prolaz u top 8 i ovde nas defintiivno očekuje najžešća borba, iako je Fnatic glavni favorit za jedno od dva mesta koja vode u plejof.

Aktuelni šampion WESG-a EnVyUs deli grupu sa odličnom Rusijom, ali će im za prolaz biti dovoljne pobede protiv timova iz Koreje i Indonezije.

Turski Space Soldiers je jasan favorit u grupi B koja je ujedno i najslabija grupa na papiru, u njoj nemaju ni jednu ekipu koja bi trebala da im ozbiljnije parira, dok ćemo u grupi D gledati aktuelnog Major šampiona Cloud9 kome će glavna konkurencija biti GODSENT i Belgija za koju igraju iskusni Adil „ScreaM“ Benriltom i Kevin „Ex6TenZ“ Droolans.

Za razliku od prve grupne faze, ovoga puta će svi timovi igrati BO2 mečeve, a sve partije će se odigrati u naredna dva dana, dok će se plejof održati 17. i 18. marta.