Najavljena druga sezona CS:GO Esports Balkan Lige

CS-GO 2. apr 201816:12 > 16:25
Podeli:
Fortuna eSports

Fortuna Esports je objavila detaljne informacije o najvećoj regionalnoj CS:GO ligi - Esports Balkan Ligi, čija druga sezona počinje u maju mesecu, dok će se otvorene i zatvorene kvalifikacije održati tokom aprila.

U drugoj sezoni Esports Balkan Lige ćemo gledati šest od osam učesnika iz prve sezone, među kojima su i aktuelni šampion Windigo Gaming, kao i najbolja srpska ekipa Valiance & Co, koja je zauzela drugo mesto prošle sezone. Pored njih tu su još i MK, Nexus Gaming, GameAgents i RESISTANCE.

Preostala dva mesta će biti popunjena finalistima zatvorenih kvalifikacija. U njima će igrati četiri ekipe koje će dobiti direktne pozive u kvalifikacije, kao i pobednici četiri kvalifikaciona turnira koji će biti otvorenog tipa. U otvorenim kvalifikacijama koje će se održati 14. i 15. aprila moći če da učestvuju timovi sa Balkana, dok će se zatvorene kvalifikacije održati od 16. do 20. aprila.
Svi zainteresnovani timovi se mogu prijaviti na otvorene kvalifikacije preko ovog linka.  

Nema sumnje da će druga sezone EBL lige biti još dinamičnija i kvalitetnija od prve, pogotovo kada se u obzir uzme odlična forma ekipa Windigo i Valiance koje u poslednjih nekoliko nedelje ne prestaju da nižu uspehe na internacionalnoj sceni.

Nagradni fond druge sezone ostaje nepromenjen i iznosi 20.000 evra.