Izbačeni iz OpTica, primljeni u compLexity

CS-GO 30. apr. 201813:41 > 14:04
Podeli:
compLexity

Američka esport organizacija compLexity Gaming je zvanično potvrdila dovođenje dva nova igrača u svoje redove, u pitanju su Peter "stanislaw" Jarguz i Shahzeb "ShahZaM" Khan.

CompLexity je morao da se pojača kako bi održao korak protiv preostalih NA ekipa, zbog čega su na klupu za rezerve poslati Peter „ptr“ Gurney koji je imao skoro godinu dana da se pokaže u timu, kao i novajlija Alec „Slemmy“ White koji je početkom meseca zamenio Pujana „FNS“ Mehtu, novog igrača ekipe Cloud9.

U pređašnjem sastavu compLexity je potpuno podbacio na svakom frontu na kom je igrao, što se prvenstveno odnosi na ESL Pro Ligu i ECS. Oni se nadaju da će im stanislaw i ShahZam pomoći da se osiguraju opstanak u oba takmičenja i poprave bledu sliku iz aktuelne sezone. Vlasnik ekipe Jason Lake je izjavio da je on sada zadovoljan timom, ali da u zavisnosti od rezultata u pretstojećem periodu, možda budemo videli još neke promene.

Paralelno sa vestima o dolasku novih igrača u tim, CS:GO javnost je dočekala javno obraćanje stanislawa preko društvenih mreža povodom odlaska iz OpTic Gaminga. On je naveo da su se danski igrači u timu udružli protiv njega i ShahZaMa, sve dok nisu uspeli da ih proteraju iz ekipe kako bi na njihovo mesto došli Jakob „JUGI“ Hansen i Marco „Snappi“ Pfeiffer, čime je OpTic postao tim sačinjen isključivo od danskih igrača.

Da se transfer već isplaćuje, potvrđuje i prvi uspeh ekipe u novom sastavu. Oni su noćas savladali ekipu Rogue u finalu zatvorenih kvalifikacija za DreamHack Summer, čime su izborili prvi veliki plasman na LAN takmičenje sa novim timom.