HellRaisers i Heroic trejdovali učešće na turnirima

CS-GO 10. maj. 201817:19 > 17:27
Podeli:
Starladder Flickr

Juče smo bili svedoci krajnje nesvakidašnje situacije u CS:GO esportu, kada je organizacija HellRaiers objavila da zbog problema sa vizom njeno mesto u finalnu 7. sezone ESL Pro Lige zauzima danska ekipa Heroic, dok će HellRaisers umesto njih zaigrati na DreamHack Tours-u.

Čini se da ne može da prođe nedelja bez vesti o tome kako neki esportista nije uspeo da dobije papire za ulazak u Kinu ili Ameriku na neko veliko takmičenje, ovoga puta novosti stižu iz tabora HellRaisersa, čiji AWP-er Ozgur „woxic“ Eker nije dobio dozvolu da uđe u Ameriku, a ostatak time je odlučio da se solidariše sa njim i odustane od učešća na LAN završnici sedme sezone ESL Pro Lige.

Izgleda da su ESL i DreamHack našli zajednički dogovor oko ove krajnje neprijatne situacije, zbog čega je dogovoreno da Heroic zameni HR u Pro Ligi, dok će umesto njih na DreamHack turniru koji se paralelno održava zaigrati HellRaisers.

Ovo nije prvi put da HellRaisers preskaču turnir zbog woxica, sličan incident se dogodio i pred DreamHack Austin, kada su u potpunosti preskočili turnir, kao i na StarLadderovom StarSeries turniru kada su igrali sa izmenom.

HellRaisers je definitivno u gubitku ovakvim razvojem događaja, pošto razlika u nagradnom fondu turnira iznosi preko pola miliona dolara u korist ESL Pro Lige, ali ako ništa drugo, može se reći da će na DreamHack Tours turniru biti jedan od favorita za titulu, pošto je konkurencija donekle slabija. Na takmičenju u Francuskoj će učestvovati EnVyUs, Gambit, AGO, North, Torqued, kao i još dve ekipe koje će dobiti direktne pozive.