Istorijski uspeh: Windigo ušao u ESL Pro Ligu

CS-GO 10. maj. 201821:12 > 21:13
Podeli:
Fortuna eSports

Bugarski tim Windigo Gaming je napravio najveći uspeh u istoriji kluba savladavši Team EnVyUs 2-1 u odlučujućem meču baraža za plasman u osmu sezonu ESL Pro Lige u kojoj će se po prvi put takmičiti.

Windigo je propustio prvu šansu za plasman u ESL Pro Ligu, kada su u finalu 26. sezone ESEA MDL lige izgubili od nemačke ekipe BIG 2-1. To nije bio kraj njihove borbe, već početak, pošto su se nakon toga u baražu pridružili trećeplasiranoj ekipi ESEA lige, Team Spiritu, kao i ekipama iz sedme sezone ESL Pro Lige – AGO-u i EnVyUs-u.

Windigo je poražen u prvom meču baraža od poljske ekipe AGO, ali su u meču gubitnika savladali Team Spirit, i izborili šansu da se u odlučujućem meču bore sa gubitnikom pobedničkog meča, ekipom EnVyUs.

Francuski tim je mnogo ubedljivije otvorio meč pobedom na mapi Train. Oni su poveli 12-3 na CT strani u prvom poluvremenu, da bi u nastavku izgubili samo jednu rundu do kraja mape.

Windigo uspeva da stane na noge pre nego što je bilo prekasno, nakon čega sledi serija žestokih okršaja u prvom delu mape Cache koju bugarska ekipa dobija rezultatom 8-7. Potom pokazuju da su odlična ekipa na T strani ove mape, uvećavaju prednost kako partija odmiče da bi na kraju slavili rezultatom 16-11 odvevši nas u Inferno, koji je po ko zna koji put odlučivao ishod važnog CS:GO meča.

EnVyUs se kompletno raspada na trećoj mapi i umesto da gledamo neizvesnu borbu do samog kraja, usledilo je igranje Georgi „ShiPZ“ Grigorova sa francuskom ekipom. Bugarski igrač je bio heroj tima u odlučujućoj mapi sa 27 fragova, čak 12 više od drugog igrača iza njega, 120 štete po rundi i 1.94 rejtingom.

Windigo Gaming je ovom pobedom zaokružio odličnu takmičarsku godinu. Sve bolja igra im je donela ne samo plasman u top 25 timova na svetu, već i učešće u najvećoj CS:GO ligi, u kojoj će Balkan po prvi put imati svog predstavnika.