EBL 2. kolo: Dominacija srpskih ekipa

CS-GO 11. maj 201812:43 > 12:44
Podeli:
Fortuna eSports

Iza nas je drugo kolo CS:GO Esports Balkan Lige u kom smo videli tri trijumfa ekipa iz Srbije kao i delimčno iznenađenje u sudaru bugarskih timova.

Valiance je nastavio sa ubedljivom igrom koju smo i očekivali od ekipe koja pretenduje da se nađe na svetskom vrhu. Sada već uigrani duo Nemanja „huNter“ Kovač i Aleksa „Impulse“ Stankić su ponovo bili raspoloženi i raspucani protiv mađarske ekipe GameAgents koja je postala redovna mušterija Valiance-a. Oba igrača su predvodila srpsku ekipu sa preko 100 štete po rundi, 20 fragova i visokim 1.77 tj. 1.87 rejtingom u 16-4 pobedi, u kojoj je Valinace uzeo čak 13 rundi u prvom poluvremenu.

Za razliku od mađarske ekipe, Bpro je pružio mnogo jači otpor Valiance-u u drugom meču dana, bar na prvom poluvremenu mape Nuke. Valiance & Co je poveo 9-6 nakon prvih 15 rundi, ali su odličnom igrom na CT strani brzo priveli meč kraju, osvojivši sedam od osam rundi u nastavku igre.

Rumunska ekipa Invictus Aquilas izgleda za sad bar kao da je zalutala u EBL ligu. Oni su uzeli ukupno osam rundi u dva meča protiv relativno slabijih protivnika, čime su maltene ostali bez šansi za plejof već na startu takmičenja i po svemu sudeći nakon prve nedelje izgledaju kao glavni kandidat za borbu za opstanak. Njih je su u drugom kolu savladali Bajini Puleni koji nastavaljaju sa dobrom igrom. Ovoga puta je u pobedničkoj ekipi najbolji bio Miloš „dEE“ Marčeta koji je sa 25 fragova i neverovatnih 130 štete po rundi obeležio meč. Ako Bajini Puleni nastave sa ovakvom igrom, sigurno smo da će ih uspeh u Esports Balkan Ligi motivisati da se ozbiljnije fokusiraju na CS:GO takmičenja.

Da Windigo i MK više ne vode glavnu reč na bugarskoj CS:GO sceni dokazala je ekipe Bpro koja je savladala iskusnije sunarodnike u neizvesnom poslednjem meču drugog kola. U borbi na Trainu smo gledali poprilično ravnopravnu razmenu udaraca tokom cele partije, ali su Valtentin „poizon“ Vasilev i Hristiyan „REDSTAR“ Pironkov fragovima u bitnim trenucima doneli prevagu svom timu, a ne smemo zaboraviti ni 1 na 1 pobedu Yanka „blocker“ Panova protiv Hristiana „shEMETA“ Spasova u 29. rundi, čime je stavljena tačka na meč koji se završio rezultatom 16-13 u korist ekipe Bpro.

Evo i kako izgleda stanje na tabeli nakon dva odigrana kola:

1. Valiance & Co 3-0
2. Bajini Puleni 2-0
3. Nexus Gaming 1-1
4. GameAgents 1-1
5. Bpro 1-2
6. Windigo Gaming 0-0
7. MK 0-2
8. Invictus Aquilas 0-2