Gambit i VG.Flash eliminisani na startu StarSeries-a

CS-GO 30. maj. 201816:05 > 16:07
Podeli:
Starladder Flickr

Gambit i kineska ekipa VG.Flash su prva dva tima koja su ispala na 5. StarSeries i-League turniru izgubivši mečeve u sva tri do sada odigrana kola.

Izgleda da su se izmene u ekipi par dana pred takmičenje obile o glavu Gambitu. Najnoviji član tima Nikolay „mir“ Bityukov se nije dovoljno brzo uklopio u ekipu u kojoj je zamenio Denisa „seized“ Kostina.

U prvom meču su izgubili od sunarodnika iz AVANGAR-a rezultatom 2-0 (16-7 Mirage, 16-12 Overpass), da bi ih nakon toga pobedio i posrnuli Virtus.pro u neizvesnom meču u kom smo gledali produžetke na prvoj mapi, koju je VP dobio 19-17, da bi na Trainu posle preokreta i 9-6 zaostatka na poluvremenu poljski tim došao do 16-13 pobede.

U današnjem meču trećeg kola Gambit se sastao protiv australijske ekipe Renegades, a meč ćemo pamtiti po maratonskoj prvoj mapi na kojoj smo gledali preko 50 rundi. Na kraju je Renegades odneo 28-25 pobedu na Cachu, nakon četiri produžetka.

VG.Flash je otvorio turnir ubedljivom 16-1 pobedom protiv SK Gaminga na mapi Ache, ali dalje od toga nisu mogli. SK je izjednačio nakon pobede u produžecima na Infernu, da bi se potom osvetili za prvu mapu 16-2 trijumfom na Trainu.

VG.Flash nije imao sreće u drugom kolu, dobivši možda i najjačeg protivnika među 0-1 timovima – Na’Vi. Natus Vincere ih je dva puta savladao rezultatom 16-8, a šansu za opstanak na turniru nisu danas iskoristili kada su izgubili i od NRG Esportsa (16-14 Mirage, 16-10 Overpass).

Danas su od 18 časova na programu mečevi 2-0 ekipa u kojima za plasman u plejof igraju SK Gaming i Team Liquid, odnosno AGO i mousesports, a evo i parova 1-1 timova:

HellRaisers vs. North
AVANGAR vs. GODSENT
Virtus.pro vs. Na’Vi
NiP vs. TyLoo