AGO i SK Gaming u plejofu StarSeries i-Lige

CS-GO 31. maj. 201813:10 > 13:12
Podeli:
Starladder Flickr

Poljski AGO je napravio veliko iznenađenje savladavši mousesports 2-1 u trećem kolu takmičenja, dok je SK Gaming bio bolji od Team Liquida identičnim rezultatom.

AGO zaista želi da dokaže na ovom turniru da su trenutno najbolji poljski tim. Dok se Virtus.pro standardno muči da proba da se dokopa plejofa, AGO je bez poraza prošao u sledeću fazu takmičenja. Njihova pobeda protiv favorizovanog mousesportsa dolazi kao veliko iznenađenje, pogotovo nakon što su u drugoj mapi ispustili 11-4 prednost na poluvremenu, nakon što je mouse slavio 12-2 u nastavku i to usled velikog broja grešaka Poljaka kojima je koncetracija popuštala u tim momentima, nakon odlično odigrane prve mape koju su dobili 16-8.

I pored toga, oni uspevaju da konsoliduju svoje redove na Infernu. U prvom poluvremenu smo videli žestoku borbu koja je rezultovala jednom rundom prednosti za mouse, samo da bi AGO u nastavku napravio veličanstven rezultat na CT strani osvojivši devet od deset rundi za 16-9 pobedu.

Epitacio „TACO“ de Melo nije uspeo da savlada svoj bivši tim u njihovom prvom LAN okršaju. SK je doneo pobedu svom kapitenu Gabrielu „FalleN“ Toledu koji je juče slavio 27. rođendan, trijumf koji im je doneo plasman u plejof i možda najavio neke bolje dane za navijače brazilske ekipe.

Sve tri mape su bile veoma neizvesne (16-12 Cache, 14-16 Train, 16-13 Inferno), ova dva tima igraju na veoma sličnom nivou trenutno i to može značiti početak veoma kvalitetnog rivalstva, koje je ionako oduvek bilo prisutno između američkih i brazilskih timova, a sada kada je došlo do prvog miksa igrača iz dve regije, ima potpuno novo značenje.

U mečevima ekipa koje su imale 1-1 učinak nakon dva dana, North je savladao HellRaisers 2-0, AVANGAR je iznenadio GODSENT 2-1 trijumf, Na’Vi je deklasirao Virtus.pro 2-0, dok je NiP pobedio TyLoo uz isti učinak.

U današnjim mečevima 2-1 ekipa igraju:

NiP vs. North
Na’Vi vs. mousesports
AVANGAR vs. Team Liquid

Dok u mečevima 1-2 timova parovi izgledaju ovako:

TyLoo vs. GODSENT
NRG Esports vs. HellRAisers
Renegades vs. Virtus.pro