StarSeries i-Liga: NiP, mousesports i Liquid u plejofu

CS-GO 1. jun 20182:11 > 2:12
Starladder Flickr

Četvrtog dana StarSeries i-Lige u Kijevu još tri ekipe su izborile plasman u plejof završnicu. U pitanju su Ninjas in Pyjamas, mousesports i Team Liquid koji su upisali treće pobede u prvoj fazi takmičenja.

U prvom meču borbe 2-1 timova gledali smo nordijski derbi koji je pripao ekipi Ninjas in Pyjamas. Oni su protiv Northa poveli 1-0 na mapi Nuke nakon što su pregazili protivnike u prvom poluvremenu rezultatom 12-3, nakon čega su rutinski priveli mapu kraju, konačan skor je bio 16-9.

Odlični Frederik „REZ“ Sterner je predvodio Šveđane do druge pobede na Overpassu, koju je NiP dosta teže dobio. Oni su poveli 9-6 na poluvremenu nakon što im je Patrik „f0rest“ Lindberg doneo poslednju rundu neverovatnim quad killom. U nastavku smo videli neizmenične razmene udaraca da bi pri rezultatu 15-13 NiP uspeo da dobije rundu koja se ispostavila odlučujuća za konačan ishod meča.

Potom je usledio možda i derbi četvrog kola, meč između ekipa mousesports i Na’Vi. Interesantno je da su oba tima ubedljivo izgubila na svojim pikovima. Na’Vi je odabrao Mirage samo da bi izgubio 16-5 na njemu, dok je mouse još gore prošao na svom izboru, mapi Nuke, koju su izgubili 16-2. Train se ispostavio odlučujuća mapa, a na njemu su Miikka „suNny“ Kemppi i Martin „STYKO“ Styk predvodili mouse do velike 11-4 prednosti na T strani, koji su znali da sačuvaju do kraja mape i trijumfuju ukupnim rezultatom 16-9.

Starladder Flickr

AVANGAR je još jednom pružio odličan otpor, ovoga puta favorizovanom Liqidu, ali su ipak na kraju izgubili nakon preokreta američke ekipe. AVANGAR je poveo 1-0 na mapi Mirage zahvaljući odličnoj igri na CT strani na kojoj su uzeli 10 rundi, ali je Liquid odgovorio žestokom T igrom na mapi Dust2, koju su ponovili i na Cachu koji se igrao poslednji. Meč je obeležio Jonathan „EliGE“ Jablonowski sa čak 71 fragom, 19 više od prvog pratioca u svom timu.

Šansu da se bore poslednjeg dana takmičenja su izborili GODSENT, NRG Esports i Renegades koji su savladali TyLoo, NRG Esports i Virtus.pro. TyLoo je poveo protiv švedske ekipe, ali je GODSENT uspeo da preokrene i sa samo izgubljenih devet rundi na sledeće dve mape odnese ubedljivu pobedu. NRG je deklasirao HellRaisers na Overpassu 16-3, nakon čega su trijumfovali doduše sporijim tempom i na Infernu, dok je Renegades do plasmana u peto kolo došao nakon bolje igra na odlučujućoj mapi Cache protiv Virtusa, koji je još jednom zakazao na velikom turniru.

Sutra dobijamo i preostala tri učesnika plejofa, a parovi petog kola su:

AVANGAR vs. Natus Vincere
Renegades vs. NRG Esports
North vs. GODSENT