StarSeries: NRG iznenadio Liquid, North nadigrao AGO

CS-GO 2. jun. 201818:05 > 18:21
Podeli:
Starladder Flickr

NRG Esports i North su prva dva tima koja su izborila plasman u polufinale StarSeries i-Lige nakon što su u četvrtfinalnim mečevima savladali Team Liquid i AGO.

NRG Esports je izborio plasman u četvrtfinale savladavši australijski Renegades, ali i pored dobre igre u petom kolu mnogi im nisu davali prevelike šanse protiv jednog od glavnog favorita za titulu u Kijevu. Team Liquid je opravdao ulogu favorita na prvoj mapi, pobedivši 16-10 na Infernu, ali su nakon toga potpuno podbacili, izgubivši Nuke i Train identičnim rezultatom 16-6.

Iako je poljski AGO pokazao odličnu igru u prvoj fazi takmičenja u kojoj su se plasirali u plejof 3-0 skorom, nisu uspeli da zaustave North u četvrtfinalu koji popravlja formu iz meča u meč. AGO je bio na pragu velikog preokreta na prvoj mapi. North je poveo 12-3 na Trainu, ali je AGO uspeo da dođe do 15-13, pre nego što im je North zadao finalni udarac.

Ono što nisu uspeli na prvojm pošlo im je za rukom na drugoj mapi, na kojoj su gubili 11-4 na poluvremenu, da bi potom na CT Strani Dust2 slavili 12-13 odnevši 16-14 pobedu. U odlučujućoj trećoj mapi North je slavio 16-10 uz dva veoma raspoložena igrača koja su prebacila cifru od 70 fragova, a to su bili Markus „Kjaerbye“ Kjaerbye i Daniel „mertz“ Mertz.

U preostala dva četvrtfinalna meča gledamo veliki derbi SK Gaming protiv Natus Vincere, kao i uzbudljiv duel mousesportsa i NiP-a.