Space Soldiers osvojili DreamHack Open Austin

CS-GO 4. jun 201818:04 > 18:09
Podeli:
DreamHack Flickr

Turska CS:GO ekipa Space Soldiers je došla do prvog LAN trofeja u 2018. godini savladavši američki Rogue u finalu 2-1 (16-8 Mirage, 5-16 Overpass, 16-2 Inferno).

Paralaleno sa StarSeries i-Ligom u Americi se održao još jedan DH open, koji je bio sjajna prilika za ekipe koje ne uspevaju da postignu zapažene rezultate na tier 1 turnirima, da dođu do trofeja i većeg dela nagradnog fonda od 100.000 dolara.

Grupnu fazu su obeležili Heroic i Rogue koji su se plasirali u plejof bez izgubljenog meča, ali je Space Soldiers uspeo da zaustavi dansku ekipu u polufinalu 2-0. Rogue je bio bolji od ekipe Fragsters koju su ubedljivo savladali rezultatom 16-5 u odlučujućoj trećoj mapi, čime su izborili plasman u finale pred domaćom publikom.

Space Soldiers i Rogue su razmenili udarce došavši do jedne pobede na mapama koje su sami birali, a po ko zna koji put u profesionalnim partijama Inferno je odlučio pobednika turnira.

Nažalost po fanove koji su se okupili da bodre Rogue, Space Soldiers su silovito otvorili finale sa 13-2 prednošću u prvom poluvremenu, da bi potom rutinski priveli meč kraju sa tri pobede u nizu u nastavku. U finalu je briljirao Bugra „Calyx“ Arkin, koji je zaršio meč sa 56-35 skorom i 1.40 rejtingom.

Igrači Space Soldiersa su uspeli da dođu do titule i pored incidenta unutar same ekipe, koji je nastao kada su igrači zapretili napuštanjem organizacije usled mizernih plata u odnosu na ostale svetske timove. Izgleda da su igrači i klub ipak pronašli zajednički jezik, na obostrano zadovoljstvo.