FaZe Clan i NiKo osvojili ESL One Belo Horizonte

CS-GO 18. jun 201811:34 > 11:54
Podeli:
ESL

FaZe je još jednom iskoristio priliku da osvoji CS:GO trofej na turniru na kom nije igrao Astralis, iako put do titule nije bio ni malo lak. U finalu su tek u petoj odlučujućoj mapi savladali odlični mousesports rezultatom 3-2 nošeni briljiantnim Nikolom "NiKo" Kovačem.

ESL-ov turnir koji je trebao više da posluži kao promocija CS:GO esporta u Brazilu je okupio osam ekipa od kojih se izdvajaju četiri zvučna imena: FaZe, mousesports, SK i Liquid.

FaZe je do finala došao pobedom protiv američke ekipe, dok je mousesports srušio SK pred domaćom publikom. Finale je otvorio Inferno, na kom je FaZe došao do 16-6 pobede, zahvaljujući perfektnom drugom poluvremenu u kom su osvojili svih sedam rundi.

Sa sjajnom igrom na T strani su nastavili i na mapi Cache gde su vodili 11-4 na poluvremenu, ali se mouse u poslednjem trenutku probudio i napravio veliki preokret u nastavku i sa 3-12 rezultatom u drugom poluvremenu došao do pobede u 30. rundi.

Train je takođe pripao nemačkoj ekipi koja je 11-4 prednost sa poluvremena održala i u nastavku sve do 16-12 pobede. Srećom po fanove FaZe-a NiKo stupa na scenu i preuzima kontrolu nad mečom na poslednje dve mape. Sa ukupno 52 fraga, od toga 30 na poslednjoj mapi, vodi svoj tim do 16-9 pobede na Mirage-u i 16-10 na Dust2.

NiKo je mahom zbog dobre igre na kraju proglašen za MVP igrača turnira a ovo finale u kom je postigao 118 fragova sa ukupnim +45 K/D skorom će se dugo pamtiti po igri najboljeg igrača sa ovih prostora.

Mousesports nema za čim da žali, i onisu kao i FaZe igrali sa izmenom na ovom turniru. Jordan „n’thing“ Gilbert je oduševio svojom spremnošću iako ga skoro godinu dana nismo gledali u profesionalnim partijama, čime je potvrdio da postoji realna šansa da se uskoro vrati u neki od bogatih američkih timova kojima su preko potrebni iskusni igrači.