Imperial preko OpTica do DreamHack Open Summer titule

CS-GO 20. jun. 201813:18 > 13:20
Podeli:
DreamHack Flickr

Imperial je postao neverovatan uspeh postavši prvi tim koji je osvojio jedan DreamHack CS:GO turnir a da je došao iz kvalifikacija, dokazavši još jednom da su jedan od najtalentovanijih ekipa na sceni trenutno.

Iako su na turniru učestvovale iskusne svetske ekipe kao što su North. Renegaes i bivši Major šampion Gambit, titula je na kraju pripala ekipi koja je na njega došla kao blagi autsajder.

Imperial je igrao u grupi A u kojoj su još bili North, poljski AGO i Red Reserve (bivši GODSENT), i već tu su pokazali da će daleko dogurati na turniru, pobedivši North i AGO u prvoj fazi takmičenja.

Potom su u polufinalu savladali Gambit 2-0 (16-12 Cache, 16-9 Mirage), da bi u finalu pobedili dansku ekipu OpTic, koja u svojim redovima ima iskusne igrače kao što su Kristian „kOnfig“ Wienecke i Rene „cajunb“ Borg.

Iako je OpTic bio taj koji je odabrao Overpass kao prvu mapu, Imperial je slavio nakon ubedljivog drugog poluvremena u kom su dobili sedam od osam rundi, što im je donelo 16-7 trijumf. U nastavku smo videli neizvesno prvo poluvreme na mapi Mirage koju je Imperial dobio sa rundom razlike, da bi u nastavku nastavili da uvećavaju prednost, sve do pobede u 28. rundi rezultatom 16-12.

Imperial je odlično igrao kao celina tokom celog turnira, a na kraju je za MVP igrača turnira izabran Litvanac Rokas „EspiranTo“ Milasuskas. U finalu su se pored njega još istakli i Nemanja „nexa“ Isaković i Žygimantas „nukkye“ Chmieliauskas sa po 40 fragova. Oni su ovim trijumfom ne samo postali prvi tim koji je osvojio DreamHack a da na njega nije direktno pozvan, već su to uradili bez izgubljene mape, što je zaista i više nego impresivno za relativno mladu ekipu.