Tri bugarska tima uz Valiance u plejofu CS:GO EBL lige

CS-GO 27. jun 201812:50 > 12:59
Podeli:
Fortuna eSports

Valiance će se boriti protiv tri ekipe iz Bugarske u plejofu druge sezone CS:GO Esports Balkan Lige, nakon što je MK uspeo da uhvati poslednji voz za plasman u polufinale spletom srećnih okolnosti.

Iako je sve težilo ka tome da će se finalistima prve sezone i ekipi Bpro priključiti rumunski Nexus Gaming u plejofu, na kraju je Virtus.pro igrom slučaja odlučio konačan rasplet grupne faze takmičenja.

Naime, Valiance je od 20 časova igrao protiv Virtus.proa u ESEA MDL ligi, dok su u 21 imali zakazan susret u EBL-u protiv MK-a. Iako su imali veliku prednost u drugom poluvremenu, VP je uspeo da izjednači i uvede meč u čak dva produžetka, zbog čega Valiance nije stigao da se pojavi na vreme za meč protiv MK-a, koji je dobio pobedu službenim rezultatom 16-0.

Ovo je bilo dovoljno da ih stavi ispred Nexusa i Bproa na tabeli, donese im treće mesto i duel protiv Windigo Gaminga u plejofu, dok će Valiance i Bpro odlučiti o drugom finalisti. Usled nedostatka zainteresovanosti publike, plejof CS:GO Esports Balkan Lige će se odigrati onlajn, a ne u LAN-u kako je bilo prvobitno planirano.

Polufinalni mečevi su zakazani za četvrtak, 28. jul, još uvek se ne zna tačno vreme odigravanja duela (dodaćemo naknadno).

Iz lige bi kao poslednja dva tima trebali da ispadnu GameAgents i SinnerS, ali tokom samog takmičenja čak tri ekipe su se raspale, od toga dve koje su završile na šestoj i sedmoj poziciji na tabeli – Bajini Puleni i GammeAgents, što znači da u slučaju održavanja treće sezone njih ne bi gledali u takmičenju. Ali po onom što smo videli u drugoj sezoni, Balkan jednostavno još uvek nije spreman za veliku regionalnu CS:GO ligu, jer sem ekipa Valiance i Windigo koje su neprestanim trudom i radom digle svoj kvalitet na viši nivo, fali ozbiljnih timova koji su spremni za velika takmičenja.

Svedoci smo veoma loših veza i odnosa unutar samih timova i organizacija koje se raspadaju u roku od nekoliko nedelja usled loših rezultata, u tome prednjače ekipe iz Srbije, ali ništa bolja situacija nije ni u Bugarskoj, Rumuniji i Mađarskoj. Ni prilika da se bore za 20.000 evra nije bila dovoljna da motiviše i održi na okupu većinu timova iz regiona, zbog čega je budućnost CS:GO esporta na ovim prostorima krajnje neizvesna.

Mi se nadamo da će se vremenom pojaviti igrači i organizacije koje će se ugledati na Valiance & Co i Windigo Gaming, dva svetla primera u moru nestabilnih ekipa.