Snax prešao u mousesports

CS-GO 27. jun. 201820:44 > 20:46
Podeli:
DreamHack

Janusz "Snax" Pogorzelski je nakon četiri ipo godine napustio Virtus.pro. Legendarna ekipa je ostala bez svog drugog člana ove godine, a on će karijeru nastaviti u nemačkoj ekipi mousesports.

 Iako Virtus.pro nije isti od kako ga je napustio Wiktor „TaZ“ Wojtas, čime se raspala petorka koja je godinama bila na okupu, tek sada kada ostaju bez još jednog igrača zaista se čini da je ovo kraj poljske ekipe. Snax je bio najbolji igrač Virtusa dok su bili na vrhuncu forme, tri puta je bio u top 5 igrača godine, a četiri puta za redom od 2014. do 2017. je bio u top 20 na HLTV rang listi. Virtus.pro je svoje najveće uspehe postizao kada je Snax bio nezaustavljiv, ali je sa padom njegove forme došao i spontani krah Virtusa.

Ipak, jedna od trenutno najboljih ekipa na svetu očigledno ima puno vere u iskusnog igrača, i kako stoji u zvaničnom saopštenju mousesportsa, čim je do njih došla informacija da je Snax otvoren za prelazak u novu ekipu, bacili su se na to da ga dovedu u svoje redove.

On će u ekipi zameniti Martina „STYKO“ Styka, a zahvaljući ekspresno brzo obavljenom transferu, on će moći da debituje za mousesports već na ESL One Cologne turniru, gde igraju sa Gambitom u prvom kolu takmičenja.

Ovaj gigantski transfer je prihvaćen sa različitom dozom optimizma među fanovima. Dok jedni misle da je Snaxovo vreme prošlo i smatraju da je mouse treba da dovede nekog od mladih talenata ako su već hteli novog igrača, drugi su ubeđeni da u odgovarajućem okruženju Snax se vrlo lako može vratiti u odličnu formu u kojoj je bio pre 2-3 godine.