NiP, OpTic i bivši EnVy među učesnicima EU Minora

CS-GO 2. jul 201813:41 > 14:06
Podeli:
DreamHack Flickr

Dok se neka od velikih imena poput ekipa Heroic i AGO podbacila u kvalifikacijama, Ninjas in Pyjamas, OpTic Gaming i francuski sastav koji je nastupao za Team EnVyUs su uspeli da opravdaju uloge favorita u zatvorenim kvalifikacijama za CS:GO EU Minor.

Prva dva tima koja su uspela da se kvalifikuju bez izgubljenog meča su bili OpTic, koji je u trećem kolu savladao LeftOut (ex-EnVy) i Team Kinguin koji je nadigrao Sprout. Dok prva dva 3-0 tima nisu predstavljala toliko iznenađenje, prva dve ekipe koje su napustile turnir definitivno jesu.

Heroic je redom izgubio od ekipa Nrdvnd, EURONICS Gaming i Epsilon, dok su od Fragtersa bili bolji Kinguin, NiP i Windigo.

Aktuelni šampion Esports Balkan Lige je izgubio u odlučujućoj petoj rundi protiv francuske ekipe 3DMAX 1-2, dok su u odlučujućim mečevima još slavili i Sprout koji je izbacio AGO, kao i LeftOut koji je pobedio Nrdvnd, koji je pomalo neočekivano došao do finalne runde.

Prethodno su mesta među osam ekipa koji idu na Minor obezbedili još i Ninjas in Pyjamas, Red Reserve i ENCE.

Ovih osam timova će se boriti za 50.000 dolara i dva slota koja vode ne FACEIT Major London 2018 kvalifikacije, od 19. do 22. jula u gradu u kom će se održati i sam Major – Londonu.

Iako će možda upravo OpTic, NiP i LeftOut biti glavni favoriti za dva mesta koja vode u glavne kvalifikacije, svih osam timova su pokazali odličnu igru u prethodnoj fazi turnira, tako da možemo očekivati zaista žestoku borbu na Minoru koji nam predstoji.