Astralis i G2 u plejofu, NiP i Gambit ispali

CS-GO 4. jul 201812:53 > 12:57
ESL

Za kraj prvog dana takmičenja u Kelnu dobili smo prva dva učesnika plejofa iz grupe A, to su Astralis i G2 Esports koji je prijatno iznenadio pobedama protiv jakih protivnika, a najveće razočarenje su Ninjas in Pyjamas koji su još jednom potpuno podbacili i ispali već nakon prva dva odigrana meč.

Ako je 16-3 poraz od Cloud9 bio veliko razočarenje za fanove NiP-a, šta reći za onom što je potom usledilo? Mladi finski tim ENCE ih je deklasirao u meču za opstanak na dve mape, pobedivši 16-6 na Infernu i 16-2 na Trainu. Ninjas in Pyjamas su ukupno uzeli 11 mapa na turniru, što je jedan od najlošijih rezultata u bogatoj istoriji tima.

Njima će se u povratku iz Nemačke pridružiti Gambit, koji ruku na srce i nije baš imao sreće sa protivnicima. Oni su ispali nakon poraza od ekipa mousesports i Na’Vi, dva tima sa velikim ambicijama, i može se reći da je jednostavno Gambit platio ceh toga što je grupa A mnogo jača po učesnicima od grupe B.

Ovakav rasplet znači da će se mousesports, Cloud9 i Na’Vi boriti za jedan preostali slot iz grupe A koji vodi u plejof, što znači da ćemo već danas ostati bez dve veoma jake ekipe na turniru.

Sa druge strane, Astralis koji je savladao Cloud9 u drugoj rundi će se za direktan plasman u polufinale boriti protiv ekipe G2 Esports, koja je u najneizvesnijem meču turnira savladala mousesports 2-1, obezbedila prolaz dalje, ali i priliku da nastavi sa iznenađenjima i obezbedi već drugog dana takmičenja prolaz u top 4.

Liquidpedia