EU Minor: Francuzi u grupi A, Šveđani u grupi B

CS-GO 5. jul 201815:06 > 15:08
Podeli:
Faceit

FACEIT je organizovao izvlačenje grupa za predstojeći EU Minor Championship na kom će se osam timova borbiti za dva slota na finalnim kvalifikacijama za 2018 London Major.

Ekipe koje će se pored slota na kvalifikacijama za Major boriti i za nagradni fond od 50.000 dolara su podeljene u dve grupe, od kojih je čini se grupa A dosta jača, tako da nas neće iznenaditi ako vidimo dva tima iz nje kao pobednike turnira.

U njoj će zaigrati OpTic Gaming, koji od kako je nabavio danski sastav pruža sve bolje partije, ENCE eSports koji je glavna tema ESL One Cologne turnira koji se upravo održava, LeftOut – bivši EnVyUs koji je spreman da se vrati među najbolje timove sveta i zaigra na Majoru, kao i još jedna francuska ekipa 3DMAX koja je bila prijatno iznenađenje kvalifikkacija.

Grupu B predvode Ninjas in Pyjamas u koje će biti uprte oči svih fanova tokom turnira i od kojih se najviše očekuje, ali nakon teškog poraza kog su doživeli u Kelnu, upravo od jednog od rivala koji će ih čekati na Minoru (ENCE), više nemaju ulogu favorita koju su zasigurno do prošle nedelje imali. Tu je još i Red Reserve, koji je preuzeo GODSENT tim, nemački Sprout i Team Kinguin iz Poljske koji nastavlja sa usponima i padovima, tako da im je ovo idealna prilika da prestanu sa oscilacijama i pokažu koliko zaista mogu.

Po dva tima iz svake grupe će proći u plejof gde ćemo gledati baraž po sistemu dvostruke eliminacije, tako da će svaka od ekipa imati priliku da i pored poraza u polufinalu dođe do Major kvalifikacija, ukoliko savlada svu preostalu konkurenciju nakon toga.

EU Minor će se održati od 19. do 22. jula a parovi prvog kola su:

ENCE vs. LeftOut

OpTic vs. 3DMAX

Ninjas in Pyjamas vs. Red Reserve

Kinguin vs. Sprout