North osvojio DreamHack Valencia Open

CS-GO 17. jul. 201817:49 > 18:10
Podeli:
DreamHack Flickr

North je nastavio sa uspesima na manjim CS:GO turnirima, ovoga puta osvojivši DreamHack Open u Valensiji, pobedom protiv brazilske ekipe Luminosity Gaming u finalu.

North je do finala došao pobedom protiv ekipe Fragsters, koja je i pored toga što su bez poraza izašli iz grupne faze, poklekla pred izazovom u vidu Northa. North je pregazio Fragstera na Trainu već u prvom poluvremenu koje su dobili 13-2, da bi u nastavku lako došli do 16-7 pobede, dok smo na mapi Nuke gledali neizvesno prvo poluvreme u kom je rezultat bio 8-7, dok je u drugom delu igre North odličnom igrom na CT strani trijumfovao rezultatom 16-10.

Valdemar „valde“ Bjorn Vangsa je nakon polufinala bio sjajan i u borbi za titulu, predvodeći North sa 58 fragova, 130.6 ADR-om i 1.88 rejtingom. Sjajan je bio i Oscar „mixwell“ Canellas koji se odlično uklopio u ekipi. North je otvorio finale dobrom igrom na CT strani na Infernu. Uzeli su 10 rundi u prvom poluvremenu da bi potom izgubili samo dve runde u nastavku.

Kao i u polufinalu, druga mapa je bila mnogo neizvesnija, ovoga puta u pitanju je bila mapa Mirage, na kojoj se Luminosity držao odlično prvih 15 rundi, da bi na kraju poklekao u nastavku, izgubivši osam od deset rundi.

North je ovim trijumfom opravdao plasman u top 10 ekipa na svetu, ali i dalje je pred njima dugačak put da se vrate u tier 1 ekipe i povrate samopouzdanje na najvećim turnirima, nakon nekoliko ranih ispadanja krajem prošle i početkom ove godine.

Fortuna eSports

Pridruži se Fortuna FACEIT zajednici za igrače za Balkana – iskoristi kod SPORTKLUB50 i ostvari 50% popusta na mesečnu pretplatu.