EU Minor: OpTic i ENCE prošli dalje, LeftOut ispao

CS-GO 20. jul 201810:21 > 10:23
Podeli:
Faceit

Prvog dana evropskog Minora gledali smo borbu u grupi A u kojoj su tri ekipe pretendovale na plasman u plejof. Bivši EnVyUs je najlošije prošao, dok su nordijske ekipe OpTic i ENCE izborile plasman u top 4 i sada su na korak od plasmana na Major.

U prvim mečevima grupe a OpTic je odneo ubedljivu 16-5 pobedu protiv francuske ekipe 3DMAX koja je predstavlja možda i najvećeg autsajdera na turniru, dok je ENCE u neizvesnoj završnici slavio u 30. rundi protiv LeftOuta.

OpTic je odličnom igrom na T strani na mapi Mirage poveo 12-3 na poluvremenu, nakon čega im nije dugo trebalo da završe meč uz raspoloženu igru celog tima i čak tri igrača sa preko 20 fragova.

Meč koji je usledio je bio mnogo napetiji, LeftOut je poveo 10-5 protiv finske ekipe na Dust2, ali je ENCE u nastavku osvojio devet rundi za redom što ih je potpuno vratilo u igru i ubrzo smo se našli pred odlučujućom rundom pri rezultatu 14-14. Iskusni Aleksi „allu“ Jalli je sa tri killa presudio ekipi LeftOut u 29. rundi, koja nakon nje nije imala para za opremu izgubivši glatko poslednju rundu.

Rene „cajunb“ Borg i Nicklas „gade“ Gade su predvodili OpTic sa po 25 fragova do nove pobede, u meču pobednika grupe A protiv ekipe ENCE. Oni su slavili 16-13 na Trainu i sada ih još samo jedna pobeda u plejofu deli od velikog uspeha.

Nakon toga smo gledali kako je Lucas „Lucky“ Chastang ukucao poslednji ekser u kovčeg svojih sunarodnika iz ekipe LeftOut. Iako su bili autsajderi u meču gubitnika, 3DMAX je poprilično lako slavio na prvoj i trećoj mapi, dok je LeftOut uspeo da ublaži poraz pobedom na Overpassu. Ekipa 3DMAX je srušila LeftOut u drugom poluvremenu Dust2 na prvoj mapi, dok su na odlućujućoj mapi Cache odigrali suviše jaku CT stranu koju su dobili 11-4 tako da LeftOut nije imao šta da traži u nastavku.

Ovaj poraz verovatno znači da tim za koji igraju Fabien „kioShiMa“ Fley i Adil „ScreaM“ Benriltom neće ostati na okupu i da je vreme za nove promene među francuskim timovima.

U odlučujućem meču za plasman u plejof ENCE je savladao 3DMAX 2-0, identičnim rezulatom na obe mape (16-12 Inferno, 16-12 Train). Oni su na obe mape pravili veliku prednost u prvom poluvremenu, što je bilo dovoljno do im donese mirnu završnicu, iako je i 3DMAX imao svoje šanse za preokret, ali ih nisu iskoristili.

Danas su na programu mečevi grupe B u kojoj igraju Ninjas in Pyjamas, Sprout, Kinguin i Red Reserve.

Fortuna eSports

Pridruži se Fortuna FACEIT zajednici za igrače za Balkana – iskoristi kod SPORTKLUB50 i ostvari 50% popusta na mesečnu pretplatu.