Astralis osvojio ELEAGUE Premier

CS-GO 30. jul 201810:55 > 10:57
Podeli:
ELEAGUE

Astralis je još jednom dokazao da smo u njihovoj eri savladavši bez previše muke Team Liquid 2-0 u velikom finalu ELEAGUE Premier turnira.

Još jednom je Astralis kriv za to što nismo imali prilike da gledamo neizvesno finale na kakva smo navikli kad je CS:GO u pitanju. Astralis je zasluženo inkasirao dodatnih pola miliona dolara, a da će ovo biti kratko finale bilo je jasno već na Infernu gde su poveli 14-0, ostavjaljući Liquid bez maltene nikakvih šansi za povratak. Američka ekipa je uspela da uzme jednu rundu u prvom poluvremenu i još četiri u nastavku, pre nego što je Astralis stavio tačku na prvu mapu.

Team Liquid je mnogo bolje otvorio Nuke mora se priznati. Imali su zdravu 8-4 prednost u prvom poluvremenu, ali je Astralis uspeo da smanji na jednu rundu zaostatka pre nastavka. U njemu je Astralis odličnom CT stranom koju je otvorio Emil „Magisk“ Reif drugim quad killom na meču priveo meč kraju u svoju korist, slavivši 16-12.

Za igrača turnira je proglašen Nicolai „device“ Reedtz, koji je finalni meč završio sa 45-24 skorom, 102.6 ADR-om i 1.57 rejtingom, ali brojke na stranu, Astralis je još jednom kao celina izgledao strahovito. Dok većina vodećih svetskih ekipa cele godine prolazi kroz promene i menja igrače, Astralis je uspeo da pronađe stabilnu petorku koja im konstantno donosi dobre rezultate i sada je još samo ostalo da vidimo kako će se snaći sa pritiskom koji donosi ubedljiva uloga favorita pred glavni turnir u sezoni – London FACEIT Major 2018.

Fortuna eSports

Pridruži se Fortuna FACEIT zajednici za igrače za Balkana – iskoristi kod SPORTKLUB50 i ostvari 50% popusta na mesečnu pretplatu.