ENCE i mousesports obeležili 1. dan StarSeries i-Lige

CS-GO 9. okt. 201813:16 > 13:31
Podeli:
Starladder Flickr

Dok se najbolji timovi sveta odmaraju, ostatak ekipa pokušava da iskoristi njihovo odsustvo i odnese najveći deo nagradnog fonda od 300.000 dolara u Kijevu. Šesnaest ekipa se bori za titulu šeste sezone i-Lige, a nakon prvog dana četiri ekipe su se našle na korak do plejofa.

Mousesports i ENCE su opravdali ulogu jednog od glavnih favorita turnira upisavši pobede u prva dva kola, a na listi 2-0 timova su se pridružili NRG Esports koji je odlično odigrao protiv jakih rivala, kao i najprijatnije iznenađenje turnira za sad, švedska ekipa Fragsters.

Turnir u Kijevu je započeo neočekivanom pobedom kineske ekipe CyberZen koja je sa 16-13 porazila Renegades. Iako se u Renegades vratio trener Aleksandar „kassad“ Trifunović, oni nisu uspeli da započnu turnir sa pobedom. ENCE je deklasirao TyLoo 16-6, dok je Imperial iznenadio Major legende HellRasiers 16-11.

North je u danskom derbiju nadigrao OpTic Gaming 16-7, dok smo nakon toga dva puta gledali produžetke u kojima je Fragsters savladao BIG 19-16, dok je NRG bio bolji od Vege rezultatom 19-17.

Za kraj prvog kola Gambit je prekinuo seriju produžetak odnevši tesnu pobedu u poslednjoj rundi regularnog dela meča protiv ekipe compLexity, što je nešto kasnije uradio i mousesports protiv ekipe Sprout.

U pobedničkim mečevima drugog kola ENCE je savladao Imperial 16-12, dok je CyberZen uzeo samo jednu rundu protiv mousea, koji ih je demolirao 16-1. Fragsters je uspeo da savlada Gambit 16-11, dok je North uzeo jednu rundu više protiv NRG-a.

Starladder Flickr

BIG se našao na korak od ispadanja nakon što ih je OpTic ponizio 16-2, Renegades su savladali compLexity 16-9, Vega je bila bolja od Sprouta 16-12, dok je TyLoo uspeo da pobedi nezgodni HellRaisers 16-11.

U trećem kolu koje je danas na programu prvo smo gledali borbu za opstanak, u kojoj su se našla čak dva tima iz top 8 sa Majora u Londonu, što još jednom nameće pitanje koliko je trenutno sistem Majora efikasan. BIG je savladao compLexity 16-8, poslavši američku ekipu kući, dok je HR, još jedan tim sa statusom legendi tek u nadoknadi pobedio Sprout 22-19.

U mečevima 1-1 timova danas su na programu dueli:

Renegades vs. TyLoo
Imperial vs. CyberZen
OpTic Gaming vs. Vega Squadron
North vs. Gambit

Dok će se za mesto u plejofu boriti:

NRG Esports vs. Fragsters
ENCE vs. mousesports