Valiance protiv Windiga za plasman na EU Minor

CS-GO 12. dec 201814:33 > 14:35
Podeli:
Fortuna eSports

Balkanski timovi Valiance i Windigo su uspešno startovali u prvom kolu zatvorenih kvalifikacija za EU Minor, savladavši velike favorite Team LDLC i ENCE i sada će u međusobnom okršaju odlučiti o jednom od osam učesnika evropskih kvalifikacija za Major.

Valiance je u prvom kolu dočekao 16. tim sveta, francuski Team LDLC koji je nedavno skrenuo veliku pažnju na sebe plasmanom u plejof IEM-a u Čikagu, gde su savladali velika imena CS:GO esporta kao što su Renegades, North i NRG Esports, da bi na kraju u tesnom meču izgubili 2-1 od Team Liquida.

Zbog tih rezultata su u kvalifikacije za EU Minor ušli kao jedan od favorita, ali je Valiance još jednom dokazao da su doneli pravu odluku dovođenjem novih igrača, a upravo je jedan od njih, Nemanja „nexa“ Isaković, predvodio Valiance do pobede sa 46 fragova na dve mape i 1.30 rejtingom.

Srpski trio u ekipi Valiance je postigao ukupno 127 fragova. Odličan meč su imali i Nemanja „huNter2 Kovač i Nestor „LETN1“ Tanić, zbog čega je Valiance došao do trijumfa bez prepuštanja prednosti protivniku u bilo kom trenutku meča.

Valiance je imao 9-6 prednost na poluvremenu obe mape, Mirage i Nuke, koje su dobili 16-9, odnosno 16-10 rezultatom.